Årets sureste SH-tap - 23-24 for Viking i Stavanger

«På en skala fra 1 til 10? 10!» Det svarte SH-trener Einar Veierød på spørsmål om hvor surt det var å tape 23-24 for Viking i Stavanger.

Det så veldig bra ut veldig lenge. SH førte kampen både før og etter pause. Riktignok sto det 12-12 etter 30 minutter, men det var gjestene som hadde kommandoen. Og etter pause smalt det fem ganger på rad bak Viking-keeperen uten at hjemmelaget klarte å kvittere. 

Viking kjempet seg tilbake på 18-18, men så rykket SH ifra igjen til 21-18 med tolv minutter igjen å spille. Fem minutter før slutt var de fortsatt to mål foran, 23-21, og følelsen var at ett mål til ville være nok til poeng. Det målet kom imidlertid aldri. I stedet ble det fire bomskudd, mens Viking skåret på tre av sine sjanser. Bittert, men sant. Tabell-eneren sikret seg de to poengene som måtte til for å feire jul på tabelltoppen.

Alt i SHs disfavør 
- Vi bommer, ja, men vi får heller ingenting av dommerne. Vi burde fått straffe for en situasjon med Kristian Hübert Larsen, og de burde blitt avblåst for fire skritt. Så lite er det som skiller i en kamp som denne, og da er det kjipt at alt går i vår disfavør. Det gjorde det i første omgang også, vi fikk fire 2-minuttere på de første 24 minuttene. Hvert tredje minutt i undertall, det merkes selvsagt, sier SH-trener Einar Veierød, som mener laget hans leverte en sgterk prestasjon tross nederlaget.

- Dette var ikke noe tilbakeslag, vi møter tross alt tabell-lederen på deres hjemmebane. Men surt er det likevel, for vi gjørt så mye bra. Vi har noen knallsterke perioder, som da vi går fra 12-12 til 12-17 i starten av andre omgang. Og vi kunne fort økt til seks mål også, men er litt uheldige. Så skyter vi Viking-keeperen god mot slutten av kampen og taper på det. 

Jeg synes synd på gutta nå. De kjempet som løver, men følte at de spilte mot både Viking og dommerne. Viking fikk seks straffekast, vi fikk ett. Det er også et bevis på den skieivfordelingen jeg snakker om. I en slik kamp, med masse dueller på begge sider, er ikke det ene laget seks ganger verre enn det andre, sier Veierød.

Ungdommene i front
Magnus Langeland (18) og Viktor Petersen Norberg (bildet) (19) var toneangivende for SH i Stavanger. Kristian Hübert Larsen (19), såvidt tilbake etter brudd i et fingerbein, var også solid – særlig bakover. Målvaktene Christian Morillo Lyngbø og Tarjei Hamborg gjorde jobben sin mellom stengene, og gledelig nok var André Pung Tuzov også tilbake på banen etter et lengre skadefravær.

- André spilte hele andre omgang i angrep, mens Emil (Johnsen) tok seg av forsvarsdelen. Det er godt å få tilbake noen flere spillere, det gir oss litt mer å velge i, sier SH-treneren.

Mest i midten
Han er enig i at kantspillerne ikke fikk mye å jobbe på mot Viking. Til sammen endte de på fire skåringer, hvorav ett på straffe. 

 - Kampen ble i veldig stor grad preget av dueller i midtsektoren. Det var der det smalt stort sett hver gang, med gjennombrudd, skudd, frikast, tominuttere og resten av pakka. Vi klarer ikke å brette ut spillet, og involvere kantene, men sånn ble det bare denne gangen, sier SH-trener Einar Veierød.

Målskårere mot Viking: Viktor Petersen Norberg 9, Magnus Langeland 4, André Pung Tuzov 3, Kristian Hübert Larsen 3, Simen Søgaard 1, Kristoffer Norgren Olsen 1 (1), Jørgen Skalleberg 1, Janis Pavlovics 1. 

Tilbake
 • Hovedsponsor
 • Hovedsponsor
 • Hovedsponsor
 • Hovedsponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Grasrotandel