Solid innspurt reddet et viktig poeng for SH-damene – Sandefjord
Sophia Lorentzen Lilleå og Ida Bjølgerud Didriksen - to friske pust i uavgjortkampen mot Stavanger

Solid innspurt reddet et viktig poeng for SH-damene

Etter 48 minutter så det stygt ut, men så endret kampen totalt karakter. SH-damene snudde 16-24 til 26-26 og sikret seg et poeng mot Stavanger som kan vise seg å bli svært viktig i kampen for fortsatt plass i 2. divisjon.

Aldri før har SH-damene skutt så mye på keeper, i treverket og utenfor som mot Stavanger i Jotunhallen søndag. I kampen som ingen egentlig hadde råd til å tape, var det SH som dårligst ut. Ikke med ballen i laget, men ellers. Og ikke minst med avslutningene.

Stavanger-keeper Christine Lien Dahl må ha fortonet seg som en særdeles bevegelig vegg. I eget forsvar ble lukene mer enn store nok til at gjestene fikk plass til sine avslutninger, og ved halvtid sto det 12-15 på måltavla.

Gitt opp?
Etter pausen virket det en stund som om SH hadde gitt opp. At tapet allerede var et faktum. Stavanger økte ledelsen jevnt og trutt, helt til det sto 16-24 til gjestene og det bare gjensto tolv minutter.

Da skjedde det noe. Helt plutselig og uventet. Vel var hjemmelaget litt mer offensive i stilen, litt mer vågale. Men derfra til å spille seg tilbake i kampen?

– Vi måtte lengre fram på banen, vi måtte bryte spillet deres og skape urytme. Vi hadde vært for passive, for lite flinke til å forstyrre dem. Det går ikke. De kan ikke få bygge opp angrepene sine som om de var alene på banen, sier SH-trener Petter Kjærnes om sceneskiftet.

Overrasket
Han ble nok overrasket han også, men også imponert. For det ble en særdeles god avslutning på kampen for SHs del. Plutselig sto de fram i angrep, den ene etter den andre: Polina Gencheva 17-24, Ida Didriksen 18-24, debutanten Sophia Lorentzen Lilleås 19-24, Marte Holand Pettersen 20-24, Imma Dalby 21-24. Fem på rad, og plutselig var de inne i kampen igjen. Ida Didriksen banket inn to mål til, Sophia Lilleås og Polina Gencheva ett hver, og i tillegg noterte hjemkomne Michelle Fjørtoft Wolf seg i målprotokollen.

43 sekunder før slutt sto det 26-26, og Stavanger kastet bort muligheten til å ta ledelsen. Klokka viste 29.52 da SH tok time out. Taktikken resulterte i en ny god målsjanse, men dessverre sto Stavangers keeper akkurat der ballen kom, og det endte uavgjort.

Fant tilbake
– Avslutningen var sterk, det er den vi må bygge videre på. Da fant vi tilbake til noe av det vi har vist tidligere i sesongen, og som har gjort at vi har sett optimistisk på fremtiden. Sammen med det ene poenget bør det gi oss positive vibrasjoner fram mot Runar-kampen til lørdagen, sier Petter Kjærnes.

Ida Didriksen (bildet t.h.) ble kåret til SHs beste spiller. Polina Gencheva leverte meget bra. Stor honnør også til debutantene Sophia Lorentzen Lilleås (bildet t.v.)og Tiril Jørstad Palm. De to 16-åringene viste at det gror godt i Sandefjord-håndballen!

Målskårere for SH: Ida Didriksen 5, Polina Gencheva 5, Sopia Lorentzen Lilleås 4, Marte Holand Pettersen 4 (1), Julie Hansen 2, Imma Dalby 2, Stine Norén 1, Helene Fure 1, Michelle Fjørtoft Wolf 1, Tiril Jørstad Palm 1.