Lovende Elverum-spiller klar for SH – Sandefjord
Sander Wennberg Linderud blir høyreback på laget når SH drar i gang sesongen 2020-21

Lovende Elverum-spiller klar for SH

20 år gamle Sander Wennberg Linderud drar fra moderklubben Elverum for å utvikle seg videre i Sandefjord Håndball. Sander har skrevet kontrakt til og med 21/22-sesongen.

– Jeg trur SH er det beste valget for meg. Det er tøft å være høyreback i Elverum med Lukas Sandell og Jonas Burud foran seg på lista, sier Sander Linderud.

Søndag skrev han under på en kontrakt som binder ham til SH de to neste sesongene. Viktor Petersen Norberg (19) forlater klubben etter denne sesongen til fordel for REMA1000-laget Drammen. Med Linderud på plass er SH sikret en solid erstatter.

Utlånt til Halden
Han er født og oppvokst i Elverum og har gått gradene i håndballklubben. I fjor gikk han på utlån til REMA1000-klubben Halden, men uten å få allverden med spilletid. I de offisielle statistikkene står han registrert med seks mål.

Han er registrert med 32 offisielle landskamper og 20 mål for aldersbestemte lag, der han spilte sammen med blant andre SH-erne Olaf Richter Hoffstad og Simen Holand Pettersen.

Barndomskompis på laget
– Jeg trur et steg ned til 1. divisjon kan gi meg den spilletiden jeg trenger for å fortsette utviklingen, sier Sander, som også gleder seg til å bli lagkamerat med barndomskompisen Simen Søgaard. 

I årets sesong har Sander Linderud stort sett holdt seg til 2. divisijonsspill. Der har han til gjengjeld gjort det meget godt. På 14 kamper står han med 139 mål og har dermed skåret flest av samtlige 2. divisjonsspillere i de fire avdelingene. For topplaget Elverum i REMA1000-ligaen står han bokført med to kamper og ett mål.

Tøff kamp om plassene
Elverum tapte søndag med bare fire mål (26-30) for Barcelona – av mange kalt verdens beste klubblag – i Champions League hjemme i Terningen Arena. Når Lukas Sandell til sommeren setter kursen for danske Aalborg, kommer den ungarske landslagsspilleren Dominik Mathé inn i hans sted.

Det sier litt om hvor tøft det er å få en plass på Norges for tiden beste håndballag. 

Skryt fra treneren
Elverums assistenttrener Raymond Hamar mener også SH er et godt alternativ for sin unge elev. 

– I Sander får dere en hardtarbeidende og talentfull unggutt som kan spille både høyreback og midtback, som har et godt skudd og som i tillegg er god på å spille fri både kant og linjespiller. Dssuten er han en kjernekar,  sier Hamar.