Petter så rødt på Kongsvinger – Sandefjord

Petter så rødt på Kongsvinger

Direkte rødt kort til SH-treneren var det mest dramatiske som skjedde da SH lørdag sikret seg to nye viktige poeng med seier 34-22 over Kongsvinger. – Uforståelig, det kom som lyn fra klar himmel, sa Petter Kjærnes etterpå.

I selve kampen var det ikke så mye drama. Riktignok ledet hjemmelaget 5-3 bare fem minutter ut i kampen etter fire mål av hjemmelagets toppskårer Mia Westgaard (8 mål totalt), men derfra og inn var det mye Sandefjord og lite Kongsvinger.

16-12 ledelse ved halvtid ble til 21-13 på snaue fem minutter. Da hadde SHs toppskårer Marte Holand Pettersen sendt tre nye baller bak Kongsvinger-keeperen, og i tillegg tegnet ungjentene Sophia Lilleås og Thea Jørgensen seg på skåringslista.

Til slutt sto det hele 34-22 til SH, som dermed klatret over den kjipe nedrykksstreken de har ligget under gjennom hele sesongen. 

Fra tilskuerplass
– Kongsvinger ligger sist på tabellen, men de slo Hinna med ni mål i sin forrige hjemmekamp, så noen kasteball er de ikke. Derfor kjennes det godt å slå dem såpass klart som vi gjorde. Bare 22 baklengs føles også som en seier, sier SHs trener Petter Kjærnes, som måtte se de siste minuttene av kampen fra tilskuerplass.

– Vi hadde hatt en fin og gemyttlig tone i hallen hele kampen, men så plutselig dro dommeren opp det røde kortet. Jeg skjønte ingenting. Jeg hadde riktignok slengt av gårde en liten fleip etter at Michelle (Wolf) fikk en litt uforståelig tominutters utvisning, men jeg fikk hakeslepp da han først ga meg en utvisning og så det røde kortet, sier Kjærnes.

Ifølge dommeren oppfattet han ikke fleipen, men tok SH-treneren på alvor. Og verre ble det da han gikk over banen for å informere sekretariatet om utvisningen. Kjærnes, som trodde dommeren skulle snakke til ham, gikk også mot sekretariatet.

– Jeg følte meg truet, sa dommeren etterpå, som forklaring på det røde kortet. 

Vestlandet neste
Nok om det, SH vant, fikk to kjærkomne poeng, leverte årsbeste i forsvar og reiser til Vestlandet neste helg med en dose selvtillit i bagasjen. Der møter de to lag det er mulig å slå, nemlig Ålgård 2 og Nærbø.

– Jeg lar meg imponere av disse jentene. Riktignok blir det endel slurv og misforståelser i angrep, og det skyldes ganske enkelt at vi har for lite samtrening. Men det blir stadig bedre. Jeg føler meg ganske trygg på at vi skal beholde 2. divisjonsplassen, sier Petter Kjærnes.

Målskårere mot Kongsvinger: Marte Holand Pettersen 10 (4), Helene Fure 6, Thea Jørgensen 4, Oda Smørgrav Skogstrand 2, Michelle Wolf 3, Julie Hansen 3, Sofia Lorentzen Lilleås 2, Ida Didriksen 2, Stine Norén 1.

Utvisninger: Kongsvinger 2×2, Sandefjord 4×2 + rødt kort.