Einar Veierød overtar som hovedtrener i SH – Sandefjord

Einar Veierød overtar som hovedtrener i SH

Får med seg Anders Holand Pettersen (33) som assistent

Gunnar Pettersen trente Sandefjord Håndballklubb opp i eliteserien i 1987 og gjorde det samme med Sandefjord Håndball i 2020. Nå overlater han roret til Einar Veierød, og med seg får trener-veteranen en ny generasjon Pettersen, nemlig sønnen Anders.

Vi skriver 18. april, og håndballsesongen har vært død i over en måned. Ingen kamper spilles, ingen treninger gjennomføres. Like fullt pågår det en stor jobb rundt i de forskjellige klubbene i forhold til å planlegge neste sesong – en sesong ingen foreløpig vet noe om hvordan vil bli – hvis den i det hele tatt blir.

I SH er vi også godt i gang, og det første som er kommet på plass er de som skal trene laget vårt i REMA1000-ligaen 2020/21. Einar Veierød, som med unntak av én sesong (2017/18) har vært med som SH-trener siden 2011, er tilbake i funksjonen som hovedtrener, slik han også var i årene fra 2011 til 2017. De to siste sesongene har han fungert som assistenttrener under Gunnar Pettersen.

Nå blir det ingen Pettersen i sjefsstolen, men navnet forsvinner ikke fra trenerteamet likevel. For inn som ny assistent kommer Anders Holand Pettersen, sønnen til GP og eldstebroren til Simen og Marte.

Anders Holand Pettersen er med i trenerteamet når vi forhåpentligvis snart starter på forberedelsene til en spennende sesong i REMA1000-ligaen.


Anders spilte for Sandefjord på storhetstiden midt på 2000-tallet og fikk med seg to seriegull- og et NM-gull før han måtte gi seg på grunn av to ødelagte skuldre. Senere har han vært daglig leder og trener i Oslo-klubben Kjelsås, bidratt som assistent for Pål Oldrup Jensen i eliteserien med Stabæks damer og de to siste årene vært landslagssjef for de norske beachherrene som overrasket hele håndball-Norge med VM-sølv i fjor.

I tillegg har han de fire siste årene jobbet som håndball-lærer på Wang i Oslo.

Anders flytter til Sandefjord med samboer og ei lita jente på 15 måneder.