Låner 2-meters-mannen Elverhøy (19) fra Elverum – Sandefjord
Jonas Elverhøy spiller for Sandefjord Håndball i 2020-21.

Låner 2-meters-mannen Elverhøy (19) fra Elverum

Opprykket til REMA1000-ligaen betyr at spillerstallen også må styrkes. Siste tilskudd i blått er 2,03 m lange Jonas Elverhøy, som lånes én sesong fra topplaget Elverum.

– Vi har en utfordring i at den reelle a-stallen vår sist sesong bare besto av 13-14 spillere. Og så har vi i tillegg mistet fire av dem, Viktor (Petersen Norberg til Drammen), Kristian (Hübert Larsen til Elverum), Tarjei Hamborg (lagt opp) og Tobias Skuggedal Hansen (lagt opp).
Riktignok er Johan (Hedlund Bergqvist) på vei tilbake etter skade, og kanskje blir Fredrik Svendsen etter hvert også spilleklar etter sin skulderoperasjon. Men det betyr uansett at vi må legge arbeid i å få på plass 6-7 nye spillere som er a-lagsaktuelle. Når tilførselen av lokale spillere akkurat nå ikke er så stor, så må vi få dem annetsteds fra.

Det som er bra er at vi tydelig er mer attraktive som REMA1000-klubb enn da vi var i 1. divisjon,. Nå er det viktig at de spillerne vi henter løfter nivået i treningsgruppa og at de styrker oss både på kort og lang sikt, sier SH-trener Einar Veierød.

2,03 på strømpelesten
Han er naturlig nok en vesentlig del av den gruppa som nå arbeider med å forme neste sesongs spillerstall. Det samme er vår nyoppnevnte sportslige leder Tor Håvard Ertsås. Og første brikke som falt på plass var en 19-åring fra Elverum.

Han er venstreback, strekker seg 2,03 m over bakken, har 50 aldersbestemte landskamper for Norge (00-landslaget) og debuterte for Elverums a-lag i februar 2018. Han er sterk i forsvar og har et meget godt skudd. I SH håper han nok å få brukt det enda mer enn i moderklubben

Sugen på noe nytt
Jonas visste at han skulle lånes ut denne sesongen, og valget falt på SH.

– SH er den klubben jeg trur jeg kan utvikle meg mest i. Jeg er veldig sugen på å prøve noe nytt, få en større rolle i et lag og få mer kamperfaring. jeg har jo vært i Elverum siden jeg var guttunge!

SH er den klubben jeg fikk et best inntrykk av både sportslig og sosialt, sier Jonas, som blir den tredje SH-spilleren med Elverum-bakgrunn på laget. Simen Søgaard har allerede spilt 2 år i blått og har i tillegg forlenget kontrakten sin med 2 nye år. Sander Wennberg Linderud signerte tidligere i år en 2-årskontrakt med oss, og nå kommer altså også Elverhøy.

– At Sander og Simen er her gjorde valget enda enklere, sier Jonas, som planlegger å dele bolig med Linderud det neste året.

SH har muligheter
– Hva tenker du om neste sesong i REMA1000-ligaen?

– Det blir noen tøffe kamper, det vet jeg, men jeg trur likevel vi har gode muligheter for å holde oss i eliteserien. Jeg hadde ikke dratt til Sandefjord om jeg ikke trudde det, sier Jonas Elverhøy.