Fra beachlandslaget til Norges beachby nummer én – Sandefjord
Håkon Økern (24) flytter fra Lier til Sandefjord for å prøve seg i eliteserien for andre gang.

Fra beachlandslaget til Norges beachby nummer én

Håkon Økern (24) var sentral da Norge tok sølv i fjorårets EM i beach – den første medaljen noensinne for norske mannlige beachspillere. Nå flytter han til beachbyen Sandefjord for å prøve seg i REMA1000-ligaen.

21år gammel debuterte Håkon Økern i 2016 i Eliteserien mot Drammen i Reistad Arena. Unggutten fra Lier hadde vært med St Hallvard fra 2. divisjon, via 1., og opp i eliten. Det endte med direkte nedrykk. Fire år senere er han tilbake i toppen, og nå blir det i blått – for Sandefjord Håndball.

Strekspilleren, som de siste to sesongene har vært sentral på laget som har spilt ROS (Røyken og Spikkestad) opp i 2. divisjon, er klar for er nytt og forhåpentligvis bedre forsøk.

EM-sølv i Polen
– Jeg har fått tilbake gnisten og gleden ved å spille håndball, sier Håkon, som fram til nå nok er mest kjent for sin plass på det norske beachlandslaget som spilte seg fram til en historisk EM-finale i Polen sist sommer.

EM-sølvet var en fantastisk prestasjon av et ungt og uerfarent norsk lag, ledet av SHs nye assistenttrener Anders Holand Pettersens. Med Håkons overgang til SH møtes de igjen, nå i Jotunhallen.

Toppskårer fra stre
Denne sesongen har han på 17 kamper skåret 125 spillemål for ROS fra strekposisjon, det gir et snitt på 7,4 mål per kamp, og det var nok til å gi ham toppskårer-tittelen i avdeling 1.

– Jeg vet det kreves mer i REMA1000-ligaen, men jeg er innstilt på å trene både mer og hardere enn jeg har gjort noen gang, sier 24-åringen, som rager 1,98 m over bakken og vil inngå i et tospann med strekmakker Tarik Repesa.

Traff kjæresten
Han studerer til lærer på tredje året på Bakkenteigen utenfor Horten (Universitetet i Sørøst-Norge), hvor han også møtte kjæresten sin – Imma Dalby, som de to siste sesongene har spilt for SHs damelag i 2. divisjon.

Nå har håndballparet sikret seg leilighet i Sandefjord sentrum.
– Det blir gøy å flytte til Sandefjord. Det er en stor håndballby, og det er jo blitt selve beachhåndball-hovedstaden i Norge også, sier Håkon Økern.