Vil vise hva han kan før han drar hjem til studier – Sandefjord

Vil vise hva han kan før han drar hjem til studier

Johan Hedlund Bergqvist sto på kaia og ventet på Strømstad-båten på vei hjem til Gøteborg og studier da vi ringte ham i 2018. Båten måtte dra uten ham. Nå har han signert en ny ettårskontrakt og er klar for sin tredje sesong i blått, denne gang i REMA1000-ligaen.

Den snart 27 år gamle sisteskansen blir en av veteranene på laget som skal prøve seg i norsk herrehåndballs øverste serie for første gang på 10 år. Han kom til Nøtterøy til 2016/17-sesongen og var med på opprykket til Eliteserien etter seier i 1. divisjon. Det året endte Sandefjord på tredjeplass og tapte mot Falk over to kamper om den siste plassen i eliteserien.

Året etter var Nøtterøy tilbake ni 1. divisjon. Johan var fornøyd med to sesonger for de grønne og var klar for å reise hjem til Sverige. Planen var å ta opp studier. På Nøtterøy hadde han jobbet som assistent på ungdomsskolen.

Men så kom det en telefon fra Sandefjord, den dagen han hadde bestemt seg for å dra. Fristelsen ble for stor, Johan takket ja til en 2 årsavtale og så seg aldri tilbake. Han sto en glitrende sesong for oss i debuten, og vi ventet spent på fortsettelsen. Så røyk bicepsen, og hele sesongen 2019/20 var spolert.

– Jeg tenkte på å gi meg igjen, når kontrakten løp ut. Men da klubben tok kontakt og spurte om en sesong til, klarte jeg ikke å si nei. Jeg føler at jeg har noe å bevise. Jeg vil ikke avslutte med en sesong uten en eneste seriekamp. Så får studiene komme når de kommer, sier Johan i dag.

Han var på glid allerede før plassen i REMA1000-ligaen var et faktum. En ny eliteseriesjanse gjorde det nok ikke vanskeligere å si ja. Og 1. mai skrev han under på en avtale som binder ham til Sandefjord også den kommende sesongen.

– Vi vet hva Johan står for på sitt beste. Nå krysser vi fingre for at han er tilbake der når alvoret begynner en gang til høsten. Han har i hvert fall trent utrolig mye gjennom denne vinteren, jeg tipper han er i bedre fysisk form enn noen gang, sier en fornøyd trener Einar Veierød.