Fredrik (22) la opp i fjor – gjør comeback i år – Sandefjord

Fredrik (22) la opp i fjor – gjør comeback i år

Etter fjorårssesongen var Fredrik Engelstad lei alt som smakte av håndball. Nå har han meldt seg til tjeneste igjen – og gleder seg til en sesong i REMA1000-ligaen.

I fjor sommer holdt det på å gå riktig galt for Fredrik Engelstad (22). Han hadde nettopp startet opp som tømrerlærling da han var uheldig i omgang med sirkelsaga og kappet av seg tommel og pekefinger på høyre hånd.

Heldigvis er Fredrik venstrehendt. Det er venstreslegga som har gjort ham til en fryktet høyreback på Sandefjord opp igjennom ungdomsårene. Det var venstrearmen som gjorde ham til deltaker på en rekke landslagssamlinger for ungdom og junior.

Året uten håndball har han brukt til rehabilitering av den skadde handa. Han er tilbake i lærlingjobben, og lysten på håndball er der igjen. Da vi ringte ham for et par uker siden og spurte om han kunne tenke seg å bli med, kom det overraskende fort et «Ja» til svar.

Fredrik Engelstad har gull og fjerdeplass i LERØY-serien, sølv i junior-NM og 3. plass i 1. divisjon (2017/18) som sine beste minner fra håndballkarriere så langt. Bare 22 år gammel kan han ha mange, mange sesonger på håndballbanen framfor seg. Kan de bringe mer gull og glitter til Fredrik og Sandefjord?