Han debuterte for Elverum i februar 2018 – nå vil han tilbake i eliteserien – Sandefjord

Han debuterte for Elverum i februar 2018 – nå vil han tilbake i eliteserien

25. februar 2018 er fortsatt den største dagen i Sander Ree-Lindstads håndballkarriere. Da debuterte han og skåret sitt første mål for den senere seriemesteren Elverum. Mandag signerte han en kontrakt som bringer ham tilbake til REMA1000-ligaen – denne gang for Sandefjord.

Etter nesten fire år i svart og hvitt, og to sesonger i A-stallen, fikk Sander (22) sjansen. Motstander var Sandnes i Sandneshallen, og gjestene fra Elverum vant med seks mål (29-23) og fortsatte sin ferd mot et soleklart seriemesterskap.

Sander Ree-Lindstad, den gang akkurat fylt 20 år (bursdag 18. februar), fikk sjansen som tredjevalg som midtback for Michael Apelgrens mannskap. Han takket for tilliten med sin første A-lagsskåring for Elverum og fikk med seg en bortekamp mot Falk, et seriemesterskap og en sluttspillseier også før han satte kursen for Vestlandet og nettopp Sandnes, som rykket ned til 1. divisjon etter den sesongen.
– En fantastisk kille! er Apelgrens attest til Sander når vi spør ham i dag.

Mer spilletid
– Jeg trengte spilletid på et høyere nivå enn 2. divisjon for Elverum. Da ble Sandnes et alternativ som jeg valgte å takke ja til. Jeg angrer ikke på det, sier 22-åringen, som skåret 78 mål i sin første sesong for de lyseblå.

I høst ble han pekt på som kaptein for laget av trener Daribor Sedjak. Et brudd i fotbladet skapte imidlertid trøbbel for Sander, som stort sett måtte konsentrere seg om forsvarsarbeid da han kom tilbake på banen.

Sander Ree-Lindstad (nr 20) i kamp mot Magnus Langeland. Neste sesong blir de makkere på midtback hos Sandefjord.

Lyst på retur til eliteserien
Kontrakten hans med Sandnes gikk ut etter denne sesongen. Og når sjansen bød seg for et gjensyn med eliteserien i Sandefjord-drakt, ble fristelsen for stor.

– Jeg har lyst til å oppleve eliteseriespill igjen. Jeg kjenner jo noen av gutta på laget også, og jeg vet at klubben satser på å få fram unge spillere. Jeg ser dette som en god mulighet. Magefølelsen min er rett og slett veldig god, sier Sander.

Bachelor-oppgaven igjen
Han er opprinnelig fra Hamar, men valgte Elverum som håndballklubb fra han var 16. Nå studerer han Organisasjon og ledelse ved Høyskolen Innlandet, avdeling Rena. Etter noen eksamener i år har han igjen å skrive bachelor-oppgaven. Det går fint med bo- og arbeidssted i Sandefjord også.

Og Sander han tenkt å bli her en stund. Kontrakten han signerte mandag har en varighet på 3 år.

Kraftfull playmaker
Nå vet vi hvor han er fra, hvor han har spilt, hva han gjør på skolen og hva han så langt har gjort på banen. Men hva slags håndballspiller er du egentlig, Sander?

– Jeg er en playmaker med skuddkraft. Antall utvisninger (11 2-minuttere og 1 rødt kort, vår anmerkning) forteller muligens at jeg er litt i overkant tøff i forsvar. Min fremste styrke? Tyngde og kraft i duellspillet, sier Sander, som strekker seg 1,90 m over bakken og har matchvekt på 98 kg.

384 mål i 2. divisjon
En liten kuriositet avslutningsvis: Hvilken Elverum-kvartett skåret til sammen 384 mål for sitt lag i 2. divisjon sesongen 2017/18? Svar: Det var Simen Søgaard (127 på 22 kamper), Sander Wennberg Linderud (107/19), Jonas Elverhøy (80/19) og Sander Ree-Lindstad (68/16). Spørsmål: Hvor spiller de alle neste sesong? Svar: SANDEFJORD!!