Trenerteamet fortsetter – Sandefjord

Trenerteamet fortsetter

Petter Kjærnes kom som trener fra Skrim Kongsberg til Sandefjord før inneværende sesong. Nå er han og assistenttrener Henriette Hovland Christiansen klare for et nytt år. – På kort sikt er det spillerutvikling som står i fokus, sier Petter.

Sandefjords kvinnelag har en kort historie. De debuterte med en 7. plass i 2. divisjon sesongen 2018-19 med Øystein Havang som hovedtrener og med Thomas Pettersen og Henriette Hovland Christiansen i trenerteamet. J18-laget endte på femteplass i sin LERØY-pulja og var med det en fattig plass fra sluttspill.

Før årets sesong kom Petter Kjærnes tilbake til Sandefjord etter mange år i utlendighet, i det alt vesentlige på Kongsberg, hvor han varierte mellom hovedtrener og ass. trener og. mellom 1. divisjon og Eliteserien. Vi valgte Petter fordi han ville være med å bygge klubb, satse langsiktig og skape den grunnmuren blant håndballjentene i byen som må til for å kunne bygge flere etasjer.

Perfekt utviklingsarena
Etter en litt strevsom start på sesongen klarte Petter og Henriette, med en liten og varierende a-stall, å kapre 10 poeng på de siste åtte kampene. Det holdt akkurat til å beholde plassen, noe både trenerne og klubben var glad for.

– 2. divisjon er en perfekt kamparena for unge, lovende håndballspillere, og dem vrimler det faktisk av i byen vår. Det er galskap at de skal måtte dra til klubber i nabobyene for å kunne utvikle seg. Målet vårt er å gjøre den jobben i Sandefjord, slik at vi på sikt kan etablere oss i toppen av 2. divisjon og kanskje også snuse på divisjonen over, sier Petter.

Entusiasme
– Hva med kommende sesong? Hva vil vi oppleve, vi som kommer for å se Sandefjord-jentene i kamp?

– Første og fremst utvikling og entusiasme. Vi ønsker å fremstå som energiske, ambisiøse og hardt arbeidende. Det bør og skal gi resultater, sier Petter Kjærnes.