På vei til Sandefjord – Sandefjord

På vei til Sandefjord

Barndomskameratene Sander Wennberg Linderud og Jonas Myreng Elverhøy er på vei fra Elverum til Sandefjord. Sist lørdag kom de med flyttelasset, i dag kommer de etter med treningsbagen.

– Vi har kjent hverandre siden vi gikk i barnehagen, så dette skal nok gå bra, sier Sander. Han skrev under ny 2-års kontrakt med oss allerede i januar, på jakt etter større sportslige utfordringer enn han fikk i Elverum på den tiden.

Jonas fulgte etter i april. Midt i den verste korona-krisa bestemte han seg for at når Elverum først ville låne ham ut en sesong, så var Sandefjord rette klubben.

Det spilte helt sikkert en rolle at Sander også skulle hit. Og i tillegg har de en tredje barndomskamerat, Simen Søgaard, på laget allerede.

Samboere for et år
Lørdag kom de med flyttelasset sitt. Med god hjelp fra familien ble møbler og utstyr båret inn i leiligheten i Klaras vei, hvor de to skal kampere sammen det nærmeste året, i hvert fall.

– Dette skal gå fint. Vi kjenner jo hverandre så godt, sier Sander, som innrømmer at han gleder seg til å komme til sommerbyen.

Treningssamling
De gleder seg til å starte på treningene også. I kveld kommer de to byen igjen, denne gang med treningstøy i bagen. Trener Einar Veierød har invitert til treningssamling fra torsdag til lørdag, med en hyggelig avslutning i hagen lørdag kveld.

Det betyr at sengene må monteres opp, i det minste. For leiligheten er ikke helt innflyttingsklar – maleren er i full gang med å friske opp vegger og tak, og utvendig har hekk, plen og vegger blitt trimmet, vasket og malt.

– Vi klarer oss, vi trenger bare et sted å sove. Ellers blir det deilig å få de første treningene sammen med nye lagkamerater, sier Sander og Jonas.