Johan med 3000 m på 9,47 – noen bedre i REMA1000-ligaen? – Sandefjord

Johan med 3000 m på 9,47 – noen bedre i REMA1000-ligaen?

Han er best som keeper, men jammen er han god i andre idretter også. – Jeg har alltid vært sånn. Jeg hater å se andre foran meg, sier vår sisteskanse Johan Hedlund Bergqvist.

Lørdag testet Sandefjord-gutta seg på 3000 meter på Storstadion. Flott sommervær og lite vind ga tilnærmet perfekte løpsforhold. Hvordan sto det til nå i forhold til for en måned siden – med fire sommerferie-uker imellom?

Nå som da var det ingen foran, ingen ved siden og heller ingen rett bak keeper-Johan. som nylig fylte 27 år og dermed er en av veteranene på laget. Han løp 9,47 i juni, 9,58 lørdag.

Allerede etter 200 meter hadde Johan skaffet seg et solid forsprang til de andre Sandefjord-gutta.

Andremann i mål, Kristoffer Norgren Olsen, leverte også sterkt. Likevel var han minuttet bak i mål.

Vet ikke om noen andre
– Johan leverer strålende igjen, Kristoffer nesten like bra. Så ønsker jeg meg at de neste er litt nærmere. Vi får se hvordan det blir neste gang, sier en fornøyd trener Einar Veierød.

Han kjenner ikke til noen håndballspillere i eliteserien som har løpt fortere enn keeperen sin.

– Tom-Eirik (Skarpsno, vår anm.) har snakket om en Haslum-spiller, han trodde det var Einar Sand Koren, som løp på 10.05. Men ingen under 10 minutter nei.

Kristoffer Norgren Olsen og Henrik Bjørntvedt Olsen, to av våre venstrekanter, kom på pallen.

Alltid vært i tet
Johan Bergqvist er keeper og kanskje den som minst av alle gutta trenger god kondisjon. Like fullt er han best i test.

– Jeg er en vinnerskalle. Om det er på sykkel eller i løp, jeg hater å se noen foran meg. Sånn har jeg alltid vært, sier han. Men særlig bruk for løpsstyrken sin har han aldri hatt.

– Jeg havnet fort i mål i fotballen også, og på håndballbanen har jeg jo lite bruk for den. Men det gir meg en boot å vite at jeg er best, uansett, sier Johan.

Han er for øvrig ikke den eneste keeperen som løper bra. I SH var f eks både Simen Hansen og Tobias Skuggedal Hansen kjent for sin styrke på tartandekket.

– Det er ikke akkurat uvanlig, nei. Keepere gjennomfører jo som regel akkurat det samme fysiske treningen som utespillerne gjør, sier vår fysiske trener Fredrik Johannessen.

Johan var dyktig sliten etter målgang. Det er det du har igjen for å yte maksimalt. 🙂

Gutta på poengplass
Vi har nevnt Johan og Kristoffer. Hvem kom nærmest dem, da?

Her er lista over de sju beste:
1) Johan Bergqvist 9.58, 2) Kristoffer Norgren Olsen 10.57, 3) Henrik Bjørntvedt Olsen 11.29, 4) Fredrik Svendsen 11.39, 5) Magnus Galabuzi Segujja 11.50, 6) Magnus Langeland 12.00, 7) André Pung Tuzov 12.07.

Lurer du på hvordan det gikk med resten? Da må du nesten spørre dem selv. Her skriver vi bare om toppidrett… 😀

Studerer resultatlista. Håkon Økern (t.v.), Ken Arild Carlsen, Tor Håvard Ertsås (delvis skjult), Einar Veierød og Martin Paulsen Aarvik.