En nyttig lærepenge – Sandefjord
Tarik Repesa var god mot ØIF Arendal. Her fra Falk-kampen onsdag.

En nyttig lærepenge

Vi fikk skikkelig bank av ØIF Arendal i Sør Amfi fredag. – En nyttig lærepenge, sier trener Einar Veierød, som ser fram til kampen mot Herulf i Jotunhallen søndag.

Arendalittene ga seg ikke før det sto 38-21 på resultattavla. Torsdag hadde de oppvaskmøte etter det forsmedelige 12-målstapet for Runar forrige helg. Rett før kampstart forsikret ØIF-trener Marinko Kurtovic at vi ville møte et heltent Arendal-lag. Og det viste seg å stemme. Men de fikk kamp, i hvert fall de første tjue minuttene. Da stå det 10-8 til hjemmelaget, etter en sterk Sandefjord-opphenting. Så rykket Arendal igjen, og ved halvtid ble det 16-10.

– Vi taper på pasningsfeil, litt for mange skuddbom og altfor mange kontringsmål imot. Vi har nok å trene på framover, det er godt det er tre uker igjen til seriestart, sier Einar Veierød.

Han så laget sitt bli overkjørt den siste halvtimen (21-11), men depper ikke av den grunn.

– Vi bruker treningskampene til å bli kjent med spillerne og mulighetene vi har. For eksempel har Tarik (Repesa) spilt seg til fast plass i både forsvar og angrep. Vi bygger forsvaret rundt ham, så får vi heller bytte på sideback-plass hvis vi må endre fra forsvar til angrep. Tarik var god i går, lager både skåringer og straffekast, sier Veierød.

Hviler søndag
Så god var Tarik at han får hvilke mot Herulf i morgen. Da får Håkon Økern sjansen fra start, mens Martin Paulsen Aarvik også kommer inn i laget. Andre som hviler er Johan Hedlund Bergqvist, Magnus Langeland og Jonas Elverhøy.

– André (Tuzov) og Sander Ree(-Lindstad) trenger også å komme skikkelig i gang, og Christian (Morillo Lyngbø) står i mål fra start. Det er en annen utfordring enn å hoppe inn underveis i kampen, sier Veierød.

Fire nye kamper
Herulf-kampen søndag blir den tredje av seks mulige treningskamper før sesongen tar til i Drammenshallen 30. august. Nøtterøy, som vi skulle møtte i dag, er ferdige med sin korona-karantene tidsnok til å kunne spille kamp mot oss kommende torsdag på Nøtterøy. I tillegg er det satt opp hjemmekamp mot Nøtterøy tirsdag 18. august og bortekamp mot Haslum onsdag 19. august.

– Jeg er glad vi får ei drøy uke etter treningskampene til å terpe detaljer. Vi må bruke den tiden som gjenstår så godt som mulig, sier Einar Veierød.