Eirik (17) stengte buret da vi slo Herulf 27-23 – Sandefjord
Eirik Jarl Haukedal i Sandefjord-målet

Eirik (17) stengte buret da vi slo Herulf 27-23

I fjor spilte han G16 for Urædd, i år får han prøve seg i REMA1000-ligaen. Mot Herulf søndag viste 17 år gamle Eirik Jarl Haukedal at han er god nok.

Gjestene fra Moss ledet 15-14 da lagene gikk til pause i Jotunhallen. Inn på banen i den andre omgangen kom lagets Benjamin og klart yngstemann, Eirik Haukedal. Nå skulle han få prøve seg mot storskyttere som Sebastian Schwarz og Khaled Chentout.

Og jammen besto han testen. Med en redningsprosent på 44 var han sterkt delaktig i at Sandefjord snudde kampen og til slutt vant med fire mål (27-23), etter å ha ledet med både fem og seks mål utover i andreomgangen.

– Flott å se det innhoppet til Eirik, sier trener Einar Veierød. Han lot seg imponere både av de mange redningene og den roen den unge keeperen viser på banen, til tross for det megaløftet han har gjort i egen karriere.

Hele Sandefjord-laget hevet seg etter hvilen. Forsvaret satt bedre, tempoet i angrepsspillet ble skrudd opp et par hakk. Herulf, som også byttet en del på laget, fikk trøbbel med å skåre mål i en lang periode, mens Sandefjord puttet ballen i nettet fra nesten alle posisjoner.

– Det er flere spillere som viser seg fram. Håkon (Økern) var god begge veier, og det var godt å se Fredrik (Svendsen) på banen igjen. Han har jo nesten ikke spilt det siste året på grunn av skulderproblemer. Nå viser han de andre midtspillerne hvordan de skal styre spillet.

Så sliter vi litt med at overgangsspillet vårt ikke sitter helt, og det gjør at vi kjører oss fast i litt uvante posisjoner. Men det kan vi rette opp i med litt mer trening, sier Einar Veierød.

Målskårere mot Herulf: André Pung Tuzov 5, Sander Linderud 4, Håkon Økern 4, Magnus Galabuzi Segujja 3, Sander Ree-Lindstad 2, Fredrik Engelstad 2, Simen Søgaard 2 (1), Martin Paulsen Aarvik 1, Fredrik Svendsen 1, Henrik Bjørntvedt Olsen 1, Emil Sundfær Johnsen 1, Sander Haakestad 1.

André Tuzov fikk mye spilletid mot Herulf ogtakket for tilliten med å bli toppskårer med fem mål.