Slo Haslum 29-27 i generalprøven – Sandefjord

Slo Haslum 29-27 i generalprøven

Neste gang Sandefjord stiller til kamp, er det mot Drammen på bortebane i REMA1000-ligaen. I sin siste kamp før premieren slo de Haslum 29-27 i en kamp trener Veierød beskriver som «litt rotete».

Det var ikke ventet at vi skulle slå Haslum, slett ikke. Hjemmelaget tilhører Norges håndballelite, nær sagt alltid i topp seks, ofte helt i tet. Men bortsett fra en liten periode i 1. omgang, da Haslum snudde 3-5 til 10-6, handlet det meste om de blå i Nadderud Arena.

Fredrik Svendsen og kompani gikk respektløst til verks. De ledet 3-1 og 5-3, men så kom en periode på 12-13 minutter som kunne blitt skjebnesvanger mot et tøffere lag enn Haslum. Da gikk angrepsspillet rett og slett i stå, og avslutningene ble ikke gode nok til å overliste Thomas Langerud Kristoffersen i Haslum-målet.

Startet opphentingen
Men da de fleste trodde at eliteserieveteranene skulle stikke i fra og avgjøre kampen, skjedde det motsatte. Vi tettet bakover, fikk orden på skuddene og begynte sakte, men sikkert opphentingen som ga Haslum ledelse med knappe 13-12 til pause.

Om Magnus Langeland var toneangivende for oss i de første tretti minuttene, så sto han ytterligere fram i siste halvdel av kampen. Nå fikk han med seg Jonas Myreng Elverhøy også, i tillegg til at Sander Wennberg Linderud endelig fant fram skuddarmen etter noen kampers hvile.

Rekka med André Pung Tuzov, Fredrik Svendsen og Fredrik Engelstad var ikke like målfarlige, men de holdt likevel Haslum på behørig avstand. Og fra sjumetersmerket ordnet Simen Søgaard og Janis Pavlovics for at fem av seks straffer gikk i mål.

Fem viktige minutter
Det var litt før midtveis i omgangen Sandefjord sikret seg den avgjørende ledelsen. Etter ti minutter sto det 18-18, og fem minutter senere ledet de blå 22-19.

Og den ledelsen ga vi aldri fra oss! Haslum lå to og tre mål bak helt til det siste minuttet, da de reduserte til 28-27. Men Sander Linderud sikret seieren med sitt tredje mål for dagen, og Sandefjord-guttas kunne juble for den femte treningskamp-seieren av seks mulige.

Rotet, men vant
– Det var litt mye rot, var Einar Veierøds første kommentar etter kampen. Mye rot i en kamp hvor de slår Haslum med to mål på bortebane? Ja, han mente det.

– Vi har fjorten tekniske feil, og det er en del bevegelser som ikke sitter helt. Men samtidig fikk alle sytten spillerne spille, det ble mange roteringer, og akkurat nå er det vel nesten ingen som vet om de får starte på banen, på benken eller på tribunen. Det vil si, noen vet det nok, men mange er usikre, sier Veierød, som vanskelig kan komme utenom Magnus Langeland når han skal peke på sitt lags beste spiller.

Magnus og jevnheten
– Magnus er veldig god. Men det er mange andre som er gode, også bakover. Jevnheten var vår styrke i dag. Vi skårer fra kant, fra bak i banen, fra strek og vi skaffer syvmetere. I tillegg får vi en god del keeper-redninger. Og vi ser at vi skårer mange flere mål i år enn vi gjorde på denne tida i fjor. 29 mål, med en del rot, mot et topplag, det er bra, sier Veierød.

Målskårere mot Haslum: Magnus Langeland 7, Jonas Myreng Elverhøy 4, Simen Søgaard 3 (3), Sander Wennberg Linderud 2, Fredrik Engelstad 2, Håkon Økern 2, Jørgen Skalleberg 2, Magnus Galabuzi Segujja 2, Janis Pavlovics 2 (2), Emil Sundfær Johnsen 1, André Pung Tuzov 1, Kristoffer Norgren Olsen 1.

Sander Wennberg Linderud fram fram skuddarmen mot Haslum. Det ga uttelling i målprotokollen.