Får bot og tabellstraff for feil bruk av spiller – Sandefjord

Får bot og tabellstraff for feil bruk av spiller

Sandefjord Håndball hadde med seg en ikke-spilleberettiget spiller mot Drammen i serieåpningen 30. august. Det straffes med bot på 7500 kroner, og i tillegg vil vi tape tabellsituasjoner hvor innbyrdes oppgjør/målforskjell kan ha en betydning.

– Det er selvsagt kjedelig, men alle kan gjøre en feil, sier Sandefjord-trener Einar Veierød om situasjonen som oppsto i den første serierunden. Overgangen til Jonas Myreng Elverhøy fra Elverum til Sandefjord var ikke fullført, dermed framsto han som «ikke spilleberettiget» når Norges Håndballforbund sjekket opp kamprapportene mandagen etter. Jonas er «bare» på utlån fra Elverum, men de samme reglene gjelder for utlån som for en ordinær overgang.

Standard prosedyre i en slik sak er: Kampen settes til 0-0 og motstanderen får 2 poeng. Klubben gis en bot på 7500 kroner. Klubben taper alle innbyrdes oppgjør i inneværende sesong, uavhengig av resultat.

Det innebærer at vi må ha ett poeng mer enn motstanderen for å komme foran på tabellen.

Veierød orienterte spillerne på trening samme kveld som klubben fikk greie på feilen. Elverhøys overgang ble fullført, slik at han var spilleklar til oppgjøret mot ØIF Arendal.

– Det er godt å høre at Einar er raus. Dette er en feil vi ikke burde gjort, og som bare må beklages. Det finnes forklaringer på hvorfor det skjedde, men det er lite relevant. Det er først og fremst klubbens ansvar å sørge for at spillerne er klare for spill, også i forhold til riktig klubbtilhørighet, sier daglig leder Kjell-Gunnar Dahle.