– Vi må terpe enda mer på avslutningene! – Sandefjord

– Vi må terpe enda mer på avslutningene!

– Helt klart sesongbeste, sier trener Einar Veierød etter 26-27 tapet for Kristiansand i Aquarama onsdag kveld. Nederlaget betyr at vi er ute av NM for denne gang, men det tar ikke Veierød så tungt.

Det lå lenge an til Sandefjord-seier. 10 minutter før slutt ledet vi faktisk med fem mål, 21-16, og det var vanskelig å se at Kristiansand skulle klare å skåre de seks målene de trengte for å vinne kampen med så kort tid igjen. De hadde tross alt bare skåret 16 på femti minutter.

Men så skjedde det altså likevel. Vi var i flyten, men datt ut av det. Kristiansand fikk den nødvendige uttellingen, hentet ny energi og utlignet før sluttsignalet gikk. De hadde muligheten til å avgjøre også, men frikastet fra 2.08 lange Erik Køpp gikk i tverrliggeren og ut.

Mye gikk imot
På veien misset vi flere klare sjanser, bl.a. fra sjumeteren, og vi fikk noen merkelige dommeravgjørelser imot oss.

En litt oppgitt Einar Veierød i Kristiansand.


I ekstraomgangene skåret vi bare tre ganger, på ti sjanser. Og da hjalp det ikke at Johan Hedlund Bergqvist reddet 50 prosent av det som kom imot. Hjemmelaget kom to mål foran på 27-25, og sekundene igjen var for få til at Sander Wennberg Linderuds siste mål ble mer enn et trøstemål.

Bommer for mye
Likevel er altså Einar fornøyd. (Selv om en seier hadde gjort ham enda mer fornøyd, selvsagt). Han finner mye å glede seg over, ikke minst den formidable forsvarsinnsatsen som ble lagt ned. Men framover er det blitt en trend at vi må ha veldig mange sjanser for å skåre mål.

– Hver enkelt spiller må gå i seg selv. Dette går på individuelle ferdigheter. De må utvikle skuddene sine så det ikke blir for lett for keeperne å lese dem, sier Einar.

Det er det de skal trene på nå framover. Ha større fokus på hver enkelt avslutning. Heller 10 presise enn 25 med litt av hvert.

Gleder oss til søndag
Og ellers?

– Det er så mye positivt å ta med seg etter denne kampen at vi kan se fram mot Fjellhammer-kampen med penning og glede. Godt forsvar, tålmodighet i angrep, og et veldig godt 7 mot 6-spill. I tillegg har vi noen friske bein som kommer innpå igjen på søndag, så dette ser vi fram til!

Sanders debutmål
Målskårere i Kristiansand: Simen Søgaard 6 (4), André Pung Tuzov 5, Håkon Økern 4, Emil Sundfær Johnsen 3, Sander Wennberg Linderud 3, Fredrik Svendsen 1, Fredrik Engelstad 1, Jørgen Skalleberg 1, Henrik Bjørntvedt Olsen 1, Sander Haakestad 1.

Det var for øvrig Sander Haakestads første mål for oss i en obligatorisk kamp. Forarbeidet ser dere på bildet som følger saken.