– Vi manglet noen centimetre og noen kilo – Sandefjord

– Vi manglet noen centimetre og noen kilo

Einar Veierød innrømmer det gladelig: – I dag manglet vi det som skulle til for å stoppe Elverum. Vi manglet både høyde og vekt. Da hjelper det ikke at vi skårer 24 mål og skaper mange sjanser framover!

Sandefjord-trener Veierød dro til Elverum i trua på at de skulle kunne gjøre levere et anstendig resultat i Terningen Arena. Når han ser seg tilbake, på 42-24 tapet, ser han at det var vel optimistisk.

– Jeg må innrømme at Fingren og kompani var høyere og større enn jeg hadde forestilt meg etter å ha sett dem på TV. Vi klarte aldri å vinne den første duellen, den ute ved nimeteren. Da ga vi Elverum alt for mange avslutningsmuligheter. Vi ble ikke skutt ihjel fra distanse, men de angrep oss i stedet fra alle mulige posisjoner.

De kom med et voldsomt trykk i angrepsspillet sitt, mye større enn vi klarte å håndtere.

Vi spiller jo OK angrep, skårer 24 og har gode muligheter både fra kant og strek. Men vi brenner for mye, også to straffekast, det holder ikke i dette selskapet, sier Veierød.

Klarte ikke å bryte opp
Han observerte at gutta hans hang med fra start, så lenge ingen av keeperne hadde redninger. Men plutselig misbrukte vi to sjanser, og Elverum kom foran på 8-6.

– Jeg tok timeout på 8-6 for å få forsvaret litt lengre frem i banen, bryte opp angrepsspillet deres litt, skape noen rytmebrudd. Jeg kan vel ikke akkurat si at vi lyktes med det, sier han.

Offensivt forsvar
I starten av 2. omgang la de om forsvaret til 5-1, og det fungerte en liten periode. Men så fosset Elverum fram igjen, og målene fortsatte å renne inn bak Sandefjords keepere.

– Det er urettferdig bare å skylde på dem, vi står ikke imot i forsvaret heller. Men de vet jo veldig godt sjøl at keeperspillet ikke var godt nok i dag, sier Veierød.

Roser Økern
På tross av stortapet har han lyst til å skryte av strekspiller Håkon Økern. Riktignok misset han på fem avslutninger, men det ble fire mål, og han skaffet tre straffekast.

– Håkon fortjener kred for innsatsen. Vi dro til Elverum med bare én strekspiller, det var et bevisst valg. Men det betød at han måtte spille alle angrep, og han svarte godt på utfordringen. André (Pung Tuzov) er også positiv, og så er jeg fornøyd med sju skåringer fra høyrebackene. Det er flere enn i de siste kampene, og det trenger vi, sier Einar Veierød.

Ut med kneskade
Det kjedeligste i Terningen Arena, faktisk langt kjedeligere enn selve tapet, var måten Henrik Bjørntvedt Olsen avsluttet oppgjøret på.

I kampens siste sekunder kontret han og skåret Sandefjords siste mål til 24-42. Men han landet forkjært, vred kneet og haltet av banen med en stor bandasje rundt kneet.

– Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men i landingen kjentes det ut som om jeg «tråkka over» i kneet. Det gjør vondt, men jeg får putte i meg nok smertestillende, sa en betuttet Henrik etter kampen.

Så får det medisinske apparatet finne ut av om det er leddbånd eller korsbånd som har fått seg en trøkk. Vi kan nok uansett regne med at venstrekanten er satt ut av spill for en periode.