– En fantastisk korona-gave fra Sparebank1Stiftelsen BV! – Sandefjord

– En fantastisk korona-gave fra Sparebank1Stiftelsen BV!

Nylig suste det inn 200 000 kroner på kontoen vår. Avsender: Sparebank1Stiftelsen BV. På kortet sto det: «Et bidrag fra oss i en vanskelig korona-tid». – En helt fantastisk gave, sier styreleder Knut Bakke.

Det er mange foreninger og frivillige organisasjoner som lider under koronaepidemien. Ikke bare reduseres aktiviteten dramatisk, mange opplever også betydelig inntektssvikt.

Sandefjord Håndball er blant dem. Bortfallet av årets Fjordcup betød hundretusener i tapte inntekter, på tross av den statlige kompensasjonsordningen.

Sparebank1Stiftelsen BV fanget opp de utfordringene Covid-19 gir, og la inn et ekstra søkekriterium for årets gaveutdeling:


For søknadsprosessen med frist 15. september 2020 er kriteriene utvidet for å avhjelpe foreninger og frivillige organisasjoner til å komme igjennom covid-19-krisen. Dette kan f.eks. være kompensasjon for tapte inntekter eller påløpte kostnader grunnet avlyste arrangement.

Hjemmesiden til Sparebank1Stiftelsen BV

Vi søkte, i håp om å få noen kjærkomne kroner. Svaret var overveldende.

«Vi viser til søknad om gavemidler fra S01261 – SANDEFJORD HÅNDBALL og er glad for å kunne informere om at styret i SpareBank 1 Stiftelsen BV grunnet deres bortfall av inntekter pga. korona har besluttet å tildele S01261 – SANDEFJORD HÅNDBALL en gave kr. 200 000.«

200 000 er mye penger
– Det var en utrolig melding å få. Vi håpet selvsagt på støtte, ellers hadde vi vel ikke søkt. Vi følte oss som en del av den gruppen organisasjoner de ville hjelpe. Men 200 000 kroner er mye penger, selv for en eliteserieklubb i håndball. Det er særdeles uvanlig, og reine julekvelden, at slike beløp detter inn sånn plutselig, sier Knut Bakke, styreleder i Sandefjord Håndball.

Styreleder Knut Bakke


Utfordringer i kø
Klubben har hatt sine utfordringer dette året. Først kom meldingen om opprykk til REMA1000-ligaen, kvalifiseringskampene ble avlyst og både Runar og Sandefjord fikk plass i det gode selskap.

Så ble alle spillere og trenere permittert. Fjordcup måtte først utsettes, så avlyses, og inntektsgrunnlaget ble betydelig redusert.

Hard jobbing
Høsten kom med sterke begrensninger både treningsmessig og i forhold til publikum i hallen. I dag er A-lag herrer og juniorlagene i aktivitet i gang med kamper, mens herrelagene i 2. og 3. divisjon, og damenes 2. divisjonslag, må nøye seg med å trene.

– Vi har jobbet hardt og godt gjennom året for å komme så bra ut av situasjonen som mulig. Tilskudd som dette, fra Sparebank1Stiftelsen BV, kommer svært godt med. Vi har jo Sparebank1BV som en av våre største støttespillere på sponsorsiden også, så all ære til folkene i Jernbanealleen 23/25, og til styret i stiftelsen. Tusen takk for bidraget! sier Knut Bakke.