Hvor blå kan vi farge Jotunhallen i kveld? – Sandefjord
Photo by: Jon Klasbu (www.klasbu.no)

Hvor blå kan vi farge Jotunhallen i kveld?

Sandefjord mot Runar, en håndballklassiker av dimensjoner. Vi satser på å dekke tribunen i Jotunhallen med blått i kveld. Men hvor blått kan det bli? Det avgjør gutta på banen. Blir det helblått, eller et islett av hvitt?

Med plass til bare 105 tilskuere og noen sponsorer blir kveldens lokaloppgjør utvilsomt det dårligst besøkte på mange tiår. Vi må trolig tilbake til tidlig 80-tallet for å finne færre publikummere enn det vil bli i Jotunhallen i kveld. Men det er ikke publikums skyld. Det er Covid19 som sørger for at bare et hundretalls personer får oppleve møtet mellom de to håndballgigantene, to av de mestvinnende i norsk håndball.

De øvrige må klistre seg til TV-skjermen. Fra kl 19.50 i kveld sendes oppgjøret på Direktesport, som du får tilgang til via Sandefjords Blad eller en annen av Amedias over 70 lokalaviser.

I sesongens tredje serierunde møttes de samme lagene i Runarhallen. Den gang vant de hvite hele 31-20. Kvalitetsforskjellen var åpenbar. Det ble et møte mellom gutter og menn.

Siden har Sandefjord-spillerne vokst både fysisk og psykisk, ikke minst gjennom 33-30 seieren over ØIF Arendal søndag. Men den kampen er historie, den må legges i arkivet og ikke tas fram igjen før det er tid for mimring. Nå starter både Sandefjord og Runar med blanke ark til en kamp som kan ende med alle mulige utfall, egentlig.

Vi håper selvsagt på hjemmeseier. Vi håper på hærførerne Einar og Anders og deres soldater ute på parketten. Vi setter vår lit til at keeperne får en maks-kamp, at forsvarsspillet sitter og at skytterne våre treffer nettet mange nok ganger til at tavla viser hjemmeseier etter 60 minutter.

Og det vi vet er at SH har 16 spillere som alle kan bidra positivt, som alle kan komme utpå og gjøre en forskjell. I tillegg sitter det 100 mennesker i SH-blått og heier! Det er kanskje vår fremste styrke i kveld. La oss håpe det er nok!