Denne nyheten var ikke stor nok for Sandefjords Blad – Sandefjord

Denne nyheten var ikke stor nok for Sandefjords Blad

Som eliteklubb i en av Norges største idretter er vi avhengig av våre mange samarbeidspartnere. I et ekstraordinært år, preget av både opprykk til REMA1000-ligaen, Covid19 og avlyst Fjordcup, har vi vært enda mer avhengig av ekstern bistand. Da traff det oss midt i hjerterota at Sparebank1BVStiftelsen bidro med 450 000 kroner!

Tittelen på denne saken kan kanskje virke litt tendensiøs (som bl.a. betyr: ensidig, partisk, subjektiv, urettferdig, usaklig), men det lever vi godt med. For siden det er viktig for oss at enda flere enn vi selv (les: 4200 følgere på Facebook) får vite om det, så inviterte vi lokalavisa til å dele denne nyheten med oss. De takket nei siden den generøse gaven tross alt ikke var forskjellen mellom et være eller ikke være for klubben.

Så avgjørende var den nemlig ikke, vi ville nok kommet igjennom 2020 med et lite pluss uansett. Men du verden så kjærkomment. Ikke minst følelsen av at noen bryr seg, at noen utenfor «SH-bobla» oppfatter jobben vi gjør som verdifull.

Og lokalavisa hadde jo samtidig et oppslag om at kommunen fordelte 300 000 kr tilføre ulike foreninger, og nå nylig at et idrettslag på Haukerød fikk over 800 000 igjen i momskompensasjon. Det siste ingen overraskelse i det hele tatt, bare en konsekvens av kostnader som ble påført i 2019. 

Det som er trist er at dette bare er et ledd i en kjede som fører til mindre og mindre (Sandefjord) Håndball-stoff i Sandefjords Blad. «Sakene gir for få klikk», sier redaktøren. Så i stedet for å satse mer på håndballen, i en kommune som innehar to eliteserielag, flere landslagsspillere på alle nivåer og en hel haug med topptrenere, i en idrett hvor Norge er blant de beste i verden, for å få flere klikk, altså, så avspises håndballinteresserte med streaming av kampene på Direktesport. En TV-produksjon vi i SH står for sjøl, for øvrig.

Men vi må forholde oss til virkeligheten vi også, noe annet nytter ikke. Så vi må bruke mer ressurser på nettsider, Facebook, Instagram, TV-produksjon osv. Og da er det igjen gull verdt for oss at Sparebank1BVStiftelsen ser verdien av de vi gjør og hjelper oss på veien. Et bidrag på 450 000 kroner er rett ut sagt helt fantastisk!