Fra tribuneplasser til Lørenskoghall-parketten – Sandefjord

Fra tribuneplasser til Lørenskoghall-parketten

Da vi spilte 30-30 mot Fjellhammer i Jotunhallen i høst, satt disse fire gutta på tribunen. Når de samme lagene møtes i Lørenskoghallen i kveld, er alle sammen på plass på parketten.

De er nr 1 (Magnus Langeland), 5 (Jonas Myreng Elverhøy) og 6 (Simen Søgaard) på toppskårerlista, og Tarik har i tillegg til solid forsvarsinnsats også skaffet en hel rekke 7-meterkast i de siste kampene.

Felles for alle fire er at de har vært ute med skader i store deler av sesongen. Vi har spilt 15 kamper så langt, men denne kvartetten har bare vært tilgjengelig i henholdsvis 13, 8, 9 og 10 kamper. Nå er de imidlertid skadefrie og klare til kamp, noe ikke minst trener Einar Veierød bør være fornøyd med.

Må ha respekt
Men Einar er enda mer opptatt av at gutta denne gangen viser stabilitet, og evne og vilje til å slå lag som vi kan forvente å slå.

– Fjellhammer borte er en tøff oppgave, vi skal ha en fornuftig dose respekt for det de har fått til så langt. De har vist at de også vil være med å kjempe om fortsatt plass i REMA1000-ligaen. Så enkelt blir det ikke, skal vi klare dette må vi opp på Arendal- og Runar-nivå, sier han.

Gir seg aldri!
Det erkjenner høyrekant Simen Søgaard også. Elverum-gutten som har skåret 18 mål til sammen på de to siste kampene, og i betydelig grad bidratt til de to seneste seirene, er klar på at kveldens oppgjør blir tøft.

– Fra tribunen i Jotunhallen fikk vi i hvert fall med oss at Fjellhammer er et lag som aldri gir seg! Så at det kommer til å bli krig om poengene i kveld, er garantert, sier han.

Moro å ha flyt
Om sin egen innsats i de siste kampene er han ikke like tydelig. På spørsmål om hva i all verden det er som har utløst de 18 målene, har han ikke noe konkret svar.

– Det er egentlig ikke så godt å si. Men det er i hvert fall moro å lykkes og å være litt i flyten!

– Du skårer fra kant og du skårer på 7-metere, hva er det som betyr mest for tryggheten?

– Jeg trur nok det er straffene som gir den ekstra tryggheten, også for kantavslutningene. Og når noen baller først går i mål så er det lettere at det blir flere.

– Det har vært en del forskjellige straffeskyttere for oss denne sesongen, men nå er vel den plassen din?

– Så lenge jeg fortsetter å sette ballen i mål så satser jeg på det!