Hvem trur du er selveste poengkongen? – Sandefjord

Hvem trur du er selveste poengkongen?

Han er vår suverene toppskårer i de siste fem kampene. Og ikke bare det – ingen av spillerne vår har heller flere assist. Men hvem er det?

Ofte er det målskårerne som får mest oppmerksomhet. Ikke så rart kanskje, i og med at det er det laget som skårer flest mål som også vinner kampen.

Men håndball består av mye mer. Det er gode redninger og sterke forsvarsprestasjoner, og framover på banen kan den gode pasningen være det som skal til for å lykkes.

Sandefjord har som vi tidligere har omtalt mange målskårere. Faktisk har hele 20 mann tegnet seg på skåringslista, fler enn i noen andre av de tretten REMA1000-liga-klubbene. De fleste av konkurrentene våre ligger på mellom 14 og 16 målskårere.

Finter og passer
I tillegg har vi mange spillere som er nest-sist på ballen; som gir den målgivende pasningen; som gjør den finta og spiller ballen videre til en medspiller i bedre posisjon.

Vi har sett på de fem siste kampene, mot FyllingenBergen, Drammen, ØIF Arendal, Runar og Fjellhammer. Hvem har skåret flest mål, og hvem har flest assist? Hvem er poengkongen hos de blå?

Vi kan med en gang røpe at det står mellom tre mann: Magnus Langeland, André Pung Tuzov og Sander Wennberg Linderud. Ikke så rart kanskje, i og med at de er bakspillere og også blant de som har fått mest spilletid i denne perioden.

Omtrent like gode
Magnus Langeland er vår toppskårer i REMA1000-ligaen så langt med 60 mål på 14 kamper (Bækkelagets Emil Midtbø Sundal topper med 111 mål på 16 kamper), Sander lurer like bak med 57, og målet bak der igjen finner vi André (56).

Men ser vi på de fem siste kampene så er lista litt anderledes. Sander har virkelig slått til fra Fyllingen-kampen og fram til nå. Han står med 28 mål på de fem kampene, mot 19 på Magnus og 18 på André.

Også når det gjelder assist er Sander i tet. Han har like mange assist som mål, altså 28, mens Magnus har 21 og André 19. De er uansett i særklasse. Nestemann på lista, Jonas Myreng Elverhøy, har 11 mål og 11 assist.

Med andre ord: Sander Wennberg Linderud er den ubestridte poengkongene i Sandefjord, i hvert fall når det gjelder de fem siste kampene. Skifter gutta på pallen plass allerede lørdag?