– Bortsett fra litt smårusk har vi kommet oss godt igjennom korona-tiden! – Sandefjord

– Bortsett fra litt smårusk har vi kommet oss godt igjennom korona-tiden!

Sandefjord har vært i Kristiansand og vunnet to treningskamper mot sørlandshovedstadens topplag på herresiden. Lørdag endte det 31-27, søndag 37-31. – Det var stor forskjell fra da vi møtte dem i cupen og tapte i høst, spesielt i angrep. Så må vi huske at REMA1000-ligaen er noe annet. Men det var en bra helg, sier trener Einar Veierød.

To kamper mot Gunnar Pettersens Kristiansand-lag altså, og begge med seier som resultat. Det høres sterkt ut, uansett. Og trener Einar er fornøyd, både med det han så på banen og utenfor.

– Vi sitter igjen med mye kunnskap om laget. Vi møtte både offensivt og flatt forsvar, vi prøve oss på 7-mot-6 i angrep, og vi fikk testet forskjellige spiller-konstellasjoner. I begge kampene slapp vi inn for mange mål før pause, det er den største minusen. Men vi klarte å snu det til vår fordel både i går og i dag.

Vi har spillere som står fram som klipper, som Sander Wennberg Linderud (bildet), som har hatt en helt fantastisk helg med både skudd og kombinasjonsspill.

Jonas Myreng Elverhøy var STOR i 2. omgang i dag med sju mål på ni forsøk. Eirik Jarl Haukedal imponerte både i går og i dag, og midtbackene Fredrik Svendsen og Sander Ree-Lindstad viste at vi ikke er så avhengige av Magnus Langeland som vi tidvis har vært tidligere i sesongen. Det gir oss flere spill-varianter, sier Veierød.

Overskygger ikke
58 baklengs på to kamper er nok det han er minst fornøyd med. Og da særlig de to førsteomgangene som var veldig like (17-17 og 18-19).

– Vi sleit særlig på høyresiden med å stoppe venstreback Sebastian Schulz Hansen og strekspilleren deres. Der må vi trene mer, rett og slett. Men det overskygger ikke alt det positive, som f eks at Fredrik Svendsen nå er bortimot 100 prosent frisk etter skulderskaden, og at vi fortsatt har en imponerende bredde i forhold til avslutninger. Vi skårer fra alle posisjoner! sier Veierød.

Juniorer på tur
Med på turen til Kristiansand var det tre hospitanter, 03-spillerne Mikkel Ertsås, Jakub Petrzela og Jesper Havnås. Veierød er imponert over hvordan de etablerte spillerne tok vare på juniorene, og på hvordan juniorene tok vare på mulighetene de fikk på banen. Det er gode signaler for Sandefjord i fremtiden, kanskje allerede fra neste sesong.

– Bortsett fra litt smårusk har vi sluppet veldig heldig unna korona-utfordringene så langt. Om vi klarer å videreføre den jobben, og unngå flere skader, skal vi stille godt rustet til de siste to månedene med REMA1000-kamper. Vi blir bedre for hver eneste dag, sier Veierød.

Nøtterøy for tur
Neste søndag venter en ny treningskamp, denne gang mot Nøtterøy i Jotunhallen.

– Den kampen er nok vel så viktig for dem, de vil gjerne få en bekreftelse på at de er seriøse opprykkskandidater. Lykkes vi der også, trur jeg vi kan konstatere at vi skal kunne hevde oss også i serieinnspurten, sier Einar Veierød.

Kristiansand da? De stilte med det beste laget de hadde tilgjengelig. De sliter med skader på et par sentrale spillere, men hadde nok ikke regnet med å tape såpass klart for Sandefjord i to kamper.

Målskårere for Sandefjord:

Lørdag: Kristoffer Norgren Olsen 5, Jonas Myreng Elverhøy 4, Fredrik Svendsen 4, Håkon Økern 4, André Pung Tuzov 3, Jørgen Skalleberg 3, Mikkel Ertsås 3, Sander Wennberg Linderud 2, Magnus Galabuzi Segujja 1, Emil Sundfær Johnsen 1 og Sander Ree-Lindstad 1.

Søndag: Jonas Myreng Elverhøy 7, Sander Wennberg Linderud 7, Håkon Økern 5, Kristoffer Norgren Olsen 4, André Pung Tuzov 3, Mikkel Ertsås 2, Jakub Petrzela 2, Sander Ree-Lindstad 2, Magnus Galabuzi Seguja 2, Fredrik Svendsen 1, Jørgen Skalleberg 1 og Emil Sundfær Johnsen 1.