Tre kamper korona-utsettes, neste kamp blir (kanskje) 28. februar mot Nærbø – Sandefjord
Ikke så mye å juble for for SH-trenerne nå om dagen, når etterlengtede kamper må utsettes på grunn av korona-viruset.

Tre kamper korona-utsettes, neste kamp blir (kanskje) 28. februar mot Nærbø

Topphåndballen ble stanset i 14 dager i januar, det gjorde ikke noe nevneverdig for oss. Men forlengelsen på to nye uker får konsekvenser. De tre første kampene etter VM-oppholdet blir utsatt på ubestemt tid.

I dag skulle Sandefjord-gutta hatt fokus på møtet med Kolstad i Trondheim på onsdag. Deretter ventet Elverum hjemme i Jotunhallen søndag 7. februar og Halden i Remmenhallen søndag 14. februar.

I stedet må Einar Veierød, Anders Holand Pettersen og spillerne terpe videre på spill- og spillerutvikling i minst to nye uker. Alle de tre nevnte kampene er tatt av koronaviruset. Regjeringen har anbefalt idretten å stenge seriespillet i REMA1000-ligaen og 1. divisjon i to nye uker for å få bukt med både den ene og den andre virus-varianten.

Det har blitt mye trening, og ingen kamper, for SH den siste tiden. Nå ryker de tre første kampene etter jul også på grunn av koronastopp.

Dermed må kampdraktene bli liggende i utstyrsbua i enda en periode. Neste oppsatte kamp går mot Nærbø i Jotunhallen 28. februar. Om det blir neste kamp, eller om NHF legger inn en kamp eller to i perioden fra serien kan gjenopptas 16. februar til Nærbø-kampen, gjenstår å se. Om det blir med disse to nye seriestopp-ukene gjenstår jo også å se…

– Vi skal ha et møte med Norsk Topphåndball i morgen kveld, da får vi kanskje noen signaler om hva som vil skje, sier trener Einar Veierød.

Trent og spilt treningskamper
Han og gutta har hatt seriekampfri siden 19. desember (mot Viking), og ifølge Veierød har de brukt tiden godt.

– Vi hvilte, i den forstand at vi ikke hadde fellesøkter, i tida etter Viking-kampen og fram til 6. januar. Gutta trente, men på egenhånd. Det var sikkert godt med en pause fra hverandre, sier han.

Siden 6. januar har de trent godt. De spilte også to treningskamper, med to seirer, mot Kristiansand på Sørlandet. Og de har gjennomført en intern treningskamp. I korona-pausen er det jo heller ikke lov til å spille treningskamper mot andre lag.

– Jeg må innrømme at vi gledet oss til å møte Kolstad onsdag. Jeg føler at vi har beholdt momentum, så dette var en strek i regninga. Men det er lite å gjøre med. Vi kan ønske oss hva som helst, men må likevel forholde oss til de beslutningene som blir tatt. Det har vi forresten fått god trening i denne sesongen, sier Veierød.