Hallberg (35) i spissen for denne Sandefjord-trioen – Sandefjord

Hallberg (35) i spissen for denne Sandefjord-trioen

Med to måneder igjen av årets sesong, og fortsatt uvisshet om hvor Sandefjord spiller neste sesong, er det klart at Anders Hallberg (35) bytter hvitt med blått og spiller i Jotunhallen de neste årene. Tarik Repesa har forlenget sin kontrakt med to nye år, mens Mikkel Ertsås er førstemann av flere rekrutter som er tiltenkt en plass i neste års a-stall.

Han har gull og bronse med Bjerringbro-Silkeborg i det danske mesterskapet, sølv med Lugi i det svenske mesterskapet og tre a-landskamper for søta bror.

De to siste sesongene har han spilt for klubben på Haukerød, men lørdag signerte han en kontrakt som gjør ham til Sandefjord-spiller de to neste sesongene. En signering trener Einar Veierød hilser hjertelig velkommen.

– Vi har prøvd på det noen år nå, men uten å lykkes. Nå får vi endelig en spiller med lang og bred erfaring fra toppnivå. Vi har hatt lag med en veldig ung og jevn alderssammensetning. Vi har ikke hatt spillere som har turt å stikke seg fram, og som har tatt et ekstra tak når det har buttet imot. Anders er en slik spiller. I tillegg er han en playmaker som er god til å gjøre sidebackene gode, sier Veierød.

Erfaring til gull
Han er klar på at erfaringen til Anders Hallberg er gull verdt, og alderen hans gjør heller ikke at gjennomsnittsalderen spretter nevneverdig opp. Fortsatt vil Sandefjord-laget bestå av mange unge, lovende spillere fra distriktet og regionen.

– Jeg har hatt mange samtaler med Anders og føler meg trygg på at han er motivert. Han har mer å gi, og det ønsker vi å ta del i, sier Veierød.

Kontinuitet med Tarik
Tidligere er det kjent at Magnus Langeland (Kolstad) og André Pung Tuzov (Runar) blir borte etter denne sesongen. Nå kommer Anders Hallberg inn, og i tillegg har strekspiller Tarik Repesa takket ja til to nye år i klubben.

– Jeg føler at vi er i en situasjon nå hvor vi kan få mer kontinuitet i laget enn noen gang tidligere. Det gjelder både keepere, kanter, bakspillere og streker. Tarik er et godt eksempel på det, sier Sandefjord-treneren.

17-åring på kontrakt
Lørdag signerte også unggutten Mikkel Ertsås (17) sin første ordentlige kontrakt som håndballspiller.

– Mikkel er en av flere rekrutter som banker på døra til a-laget. Det kan fort bli to-tre til i a-stallen neste sesong.

– Tre signeringer en lørdag midt i februar, det er ikke dagligkost for deg som trener?

– Nei det er det ikke. Men det er veldig greit å få noen spillere på plass, det gir en god signaleffekt for oss, sier Einar Veierød.