– Jeg vet hva jeg har, sier Eirik (17), og forlenger med Sandefjord – Sandefjord

– Jeg vet hva jeg har, sier Eirik (17), og forlenger med Sandefjord

Han kom til Sandefjord fra Urædd før inneværende sesong og skulle være rekrutt- og LERØY-keeper. Nå har Eirik skrevet under på en avtale som gjør ham til A-lagskeeper de to neste årene.

– Sesongen har egentlig vært over all forventning for min egen del. Og jeg føler meg trygg på at fortsettelsen også blir bra. Her vet jeg hva jeg har, sier vår unge keeper Eirik Haukedal.

Han har nettopp skrevet under på en ny årskontrakt med klubben, en kontrakt som gjør ham til keeper for de blå fram til 2023. Ifølge ham selv er det nettopp tryggheten som gjorde at han valgte å forlenge.

– Jeg har hatt et veldig bra år i Sandefjord. Jeg har fått spille langt mer enn jeg hadde forventet, og jeg følger at jeg har utviklet meg bra. Nå kjenner jeg trenerne, og jeg kjenner de andre spillerne. Og jeg vet at hvis jeg fortsetter å utvikle meg så vil jeg få mye spilletid framover. Derfor blir jeg her i to år til, sier Eirik Haukedal.

A-laget ble redningen
Det har vært en rar håndballsesong. Kanskje er den også allerede slutt, kanskje ikke. Rekruttlaget fikk spille noen kamper i høst, 2. divisjonslaget kom aldri igang. Den nasjonale LERØY-serien for 18-åringene ble avlyst. Håndballtilbudet har stort sett dreid seg ovn treninger for alle andre enn de som har spilt på A-laget i REMA1000-ligaen.

Der vat det ikke meningen at den unge keepertilveksten Eirik Haukedal (18 i april) fra Urædd skulle spille. Han kom til Sandefjord som rekrutt- og LERØY-keeper først og fremst, og så skulle han i tillegg få trene med A-laget.

I stedet har det blitt bare noen få juniorkamper, ingen i 2. div og ingen LERØY-oppgaver, men derimot flere oppgjør i REMA1000-ligaen. Med prestasjoner som har gjort at storklubbene allerede har banket på døra. Blant annet ble han kåret til Banens beste i 25-20 seieren over Kolstad, og han hadde noen helt avgjørende redninger mot slutten da vi spilte 30-30 mot Fjellhammer.

En perfekt arena
– Eirik er helt klart ett av Norges største keepertalenter for tiden. Sandefjord vil være en perfekt arena for hans videre utvikling, for her får han 100 prosent sikkert spille og ikke bli sittende på benken, som han hadde risikert i en av storklubbene.

Det sier trener Einar Veierød. Han er veldig fornøyd med at klubben har skaffet Eiriks signatur for to nye år.

Minner om André
– Gjennom å prestere på treninger og de REMA1000-kampene han har fått være med på, har han tatt steget opp til å bli et udiskutabelt alternativ til kommende a-kamper. Han minner meg om André Bergsholm Kristensen i sin stil og væremåte. Han er beskjeden av natur, men spiller med en stoisk ro som ikke helt samsvarer med at han bare er 17 år. Vi får satse på at vi får beholde Eirik lenger enn vi fikk gleden av André! sier Veierød.

Som selvsagt vet at om utviklingen fortsetter, vil interessen bare øke. Men Eirik har god tid på seg. De beste keeperne når gjerne ikke sitt høyeste nivå før de nærmer seg 30. Derfor er det å være sikret spilletid det aller viktigste for ham de kommende årene.

Halsen-gutten Jesper Havnås (17) har tegnet kontrakt med Sandefjord. Det gleder trenerne Einar Veierød og Anders Holand Pettersen.


Nok en unggutt har signert
Det er ikke bare Eirik Haukedal som har signert kontrakt med Sandefjord de siste dagene. Også Jesper Havnås (17), sønn av våre tidligere landslagskjempe Kristine Duvholt, har sagt ja til to år i a-stallen vår. Jesper, som i utgangspunktet er midtback, kom til Sandefjord fra Larvik Turn før inneværende sesong.

– Jesper har en hurtighet og et temposkifte i spillet sitt som få andre på hans alder kan matche. I tillegg har han gode holdninger og en sterk vilje til å bli bedre, samtidig som han virker å være tålmodig. Han er utvilsomt en spiller vi vil kunne få stor glede av i fremtiden, hvis utviklingen fortsetter. Og det er det all grunn til å tro at den vil, sier Einar Veierød.