Vil unngå permitteringer – Sandefjord
Photo by: Jon Klasbu (www.klasbu.no)

Vil unngå permitteringer

Vi er stengt ute fra Jotunhallen og vet ikke om det blir flere kamper på oss denne sesongen. Men klubbledelsen har bestemt seg for at de skal forsøke å unngå permitteringer på herrelaget så langt det lar seg gjøre.

Sesongen 2020/21 har blitt merkelig. Starten var jo rar nok, da vi fikk plass i REMA1000-ligaen uten først å få gleden av å slå byrival Runar i kvalifiseringskampene.

Så har det egentlig bare fortsatt. Høstsesongen gikk etter terminlista, men tribunene var ikke engang halvfulle. Lokaloppgjøret mot Runar ble sett av snaue 100 tilskuere, mens det normalt sett ville vært 1200-1300 i hallen. Om ikke flere.

Sportslig sett ble desember som desember har vært for oss de siste årene: En lang rekke seirer. Tre av fire, faktisk, og vipps! var vi ajour med våre hardeste konkurrenter. Vi gledet oss til februar og nye kamper om viktige poeng.

Viking-kampen den siste?
Nå venter vi fortsatt. Den foreløpig siste kampen ble spilt mot Viking 19. desember. Blir det også sesongens siste? Eller skal det gjøres forsøk på å fullføre serien? Gjør Håndballforbundet som Ishockeyforbundet og avlyser resten? Og hva skjer da? Vi ligger sist på tabellen, blir det nedrykk? Eller blir det et kvalifiseringsspill? Eller beholder vi plassen?

Ingen vet helt, i hvert fall ikke offentlig. Håndballforbundet har innkalt til informasjonsmøte mandag 22. mars, da skal vi visstnok få fasiten. Men mye kan skje fra nå til da, så de vet sikkert ikke helt de heller. Stadig flere klubber møter stengte haller. Uten halltrening og treningskamper det umulig å fortsette, det er alle i hvert fall enige om.

Beholde form på egenhånd
SH-gutta var på sin foreløpig siste fellestrening tirsdag kveld. Nå får de oppgaven med å vedlikeholde formen på egenhånd, i hvert fall fram til etter påske. Kommer vi inn igjen i Jotunhallen da, tru?

Klubben lever i uvisshet, spillere og trenere lever med usikkerhet. For mange av dem handler det om å få hjulene til å gå rundt, å få betalt regningene som kommer i (e)postkassa. Om ikke det er en heltidsjobb, så er det i hvert fall en viktig biinntekt.

Unngå permittering
Derfor har Sandefjord Håndball bestemt seg for ikke å permittere a-spillerne i denne omgang. De skal få fortsette å holde fokus på opptrening og fysisk form.

– Vi ser det kan bli litt trangt utover våren, men satser likevel på at vi skal komme igjennom denne perioden uten permitteringer. Vi vet ikke hva som skjer, men snart ville sesongen vært over uansett. Så får vi håpe at spillerne verdsetter beslutningen og gir oss litt i andre enden dersom det likevel skulle bli flere kamper, og de havner i etterkant av kontraktsperiodene, sier daglig leder Kjell-Gunnar Dahle.