Anders Hallberg (35) – gleder seg til nytt hus og ny klubb – Sandefjord

Anders Hallberg (35) – gleder seg til nytt hus og ny klubb

Når sesongoppkjøringen starter igjen, forhåpentligvis i juni, er Anders Hallberg på plass i Jotunhallen. 35-åringen flytter inn i nytt hus på Kamfjordåsen måneden før det. – Jeg gleder meg til begge deler, sier vår nye playmaker.

Han kommer fra Kävlinge, rett nord for Lund i Sverige, er blitt svensk seriemester med Lugi og dansk sluttspillvinner med Bjerringbro-Silkeborg, har landskamper på alle nivåer og tok gull med Sverige i U-VM i 2007.

De neste årene skal han bruke sin erfaring og håndballkunnskap på å hjelpe Sandefjord opp på nye høyder. Trener Einar Veierød har lenge jaktet på en spiller sentralt i banen som kan dra med seg unggutta når det butter og holde dem litt igjen når det trengs.

Vinnerskalle
Med en gjennomsnittsalder på 22-23 år og lavere, som vi har hatt de siste sesongene, er det åpenbart plass til litt mer rutine. Den plassen har altså gått til Anders Hallberg.

– Jeg er en leder med vinnerskalle. Jeg setter høye krav til meg selv og de rundt meg. Skal vi nå de målene vi setter oss, må vi gi 100 prosent. At det er mange unge spillere på laget er bare bra. Det motiverer meg ekstra. Jeg må prestere minst som dem, og da må jeg presse meg sjøl enda mer, sier han.

Et sted jeg kan trives
Han ser fram til å møte Sandefjord-gjengen. Så langt har han bare møtt dem i trenings- og seriekamper for Runar, og da har han ikke akkurat lett etter de positive sidene hos motstanderen. Men han har hatt noen samtaler med Einar Veierød underveis og latt seg inspirere av det han har fått høre.

– Sandefjord virker å være en håndballklubb jeg kan trives i. Jeg har fått inntrykk av at klubben har et positivt og sosialt miljø med en type håndball som jeg ønsker å spille. Da er det ikke så farlig om det blir REMA1000-ligaen eller 1. divisjon neste år heller, sier Hallberg.

– Hva slags type spiller er du?

– En spillende playmaker. En som gjerne skårer 3-4-5 mål i hver kamp, men som er like glad i å sette opp medspillere i skåringsposisjon.

Anders Hallberg (35) har skrevet 2-årskontrakt med Sandefjord Håndball og starter opp så fort sesongen og korona-nedstengningen er over.Padel-jobb ved siden
Han heter altså Per-Anders, men som nesten alle andre svensker bruker han bare det ene fornavnet, Anders. Han er gift og har en liten datter på 2 år. Ved siden av håndballen skal jobbe for et stort svensk selskap som investerer i og drifter nye padel-haller. De vokser opp som paddehatter i Norge om dagen, og svenskene har allerede bestemt seg for å investere i Larvik, Sandefjord og Drammen. I Sverige har padel vært stort i fem år nå.

– Der er det nesten som hysteri. Det er vanskelig å få treningstimer selv om det er haller overalt, sier Anders.

Tapte for sjefen
Sjøl spiller han en del med klubbkamerat Tobias Rivesjø. Forleden møtte de SH-trener Anders Holand Pettersen og makker Ole Thomas Nøstvold. Hvordan det endte? Med seier til de blå. – Dessverre gikk det slik ja, sier Anders. Hallberg, altså.

Nytt hus, ny jobb og ny klubb, alt tyder på at han har kommet til Sandefjord for å bli?

– Vi trives veldig godt med å bo her. Alle tre.

Sier Anders Hallberg. Vår nyeste playmaker.