Fortsatt corona-uvisst i REMA1000-ligaen – Sandefjord

Fortsatt corona-uvisst i REMA1000-ligaen

Vi har ikke spilt kamp siden 19. desember, da Sander Wennberg Linderud (bildet) og SH-gutta møtte Viking. og vi vet ikke når den neste kommer. Det er fasiten etter kveldens informasjonsmøte i Norges Håndballforbund.

NHF har et inderlig ønske om å få spilt flere håndballkamper i REMA1000-ligaen denne sesongen. Derfor venter de med å ta endelige beslutninger rundt sesongavslutningen til det er absolutt nødvendig.

På et info-møte med alle klubbene i REMA1000-ligaen og 1. divisjon mandag kveld orienterte NHF om et nylig vedtak fra forbundsstyret. Der slås det fast at seriespillet i REMA1000-ligaen og 1. divisjon avsluttes og at tabellen ved halvspilt serie (13 kamper) gjelder for fastsettelse av seriemester (Elverum), sølv- (Arendal) og bronsevinner (Drammen). Kristiansand Topphåndball vinner 1. divisjon og rykker opp.

Sluttspill og kvalik?
Så vil det forsøkes gjennomført et sluttspill med de åtte beste lagene og et kvalifiseringsspill mellom de tre nederste lagene i REMA1000-ligaen og lag nummer 2, 3 og 4 i 1. divisjon.

Etter 13 kamper lå Sandefjord sist på tabellen med fattige 3 poeng (seier over Kolstad og uavgjort mot Fjellhammer). Det betyr at i kvalifiseringsspillet vil vi møte lag nr 2 i 1. divisjon, som ble Follo. Vi får fordelen av hjemmekamp i første kamp og hjemmekamp i et eventuelt tredje oppgjør. Med andre ord er alt opp til gutta i blått!

Klarsignal eller ikke?
Så er det slik at muligheten for gjennomføring, og tidspunkt for oppstart, helt avhenger av corona-situasjonen. Blir det gitt klarsignal for treningsoppstart for toppidretten fra 12. april, kan kampene spilles fra ca 10. mai og utover. Jo lengre oppstarten blir utsatt, jo seinere kommer vi igang. Og en gang mot slutten av april er løpet trolig kjørt for alt av kamper.

Da kan det ifølge NHFs vedtak bli direkte nedrykk for Sandefjord. Men det kan også bli fortsatt plass i REMA1000-ligaen. Den avgjørelsen vil NHF vente med å ta.