Veierød fortsetter: – Vi jakter på høstformen! – Sandefjord

Veierød fortsetter: – Vi jakter på høstformen!

Einar Veierød har nylig skrevet ny kontrakt som Sandefjord-trener. Nå venter en uke som i stor grad vil definere hvordan den neste sesongen vil bli. Og Veierød er sikker i sin sak: – Det er mer moro å spille mot de beste, også for meg som trener.

Det er straks klart for kvalifiseringskamper hvor det skal avgjøres hvilke lag som skal spille i REMA1000-ligaen neste år og hvilke som skal spille i 1. divisjon. Sandefjord – Follo, Viking – Nøtterøy og Halden – Falk, alle duellene avgjøres i best av 3 kamper, og alle innledes førstkommende onsdag. Sandefjord – Follo i Jotunhallen kl 19.30, den første offisielle kampen vår siden møtet med Viking 19. desember.

– Det blir to – eller kanskje tre? – cupfinaler. Etter et halvt år uten kamper som betyr noe. Det er beintøft. Vi mener vi har trent bra, men for hva? Vi har unngått skader og corona, men hva ventet i andre enden? Hvorfor trente vi, egentlig? Klart det har vært vanskelig. Med ordinær serie hadde vi hatt mange kamper å kunne sikre plassen på. Nå er det to-tre oppgjør mot Follo som avgjør alt.

Vinnerformelen
Sandefjord-trener Einar Veierød innrømmer at han er spent. På hvordan det blir å spille om noe igjen. Fire treningskamper de siste halvannen ukene har gitt varierende resultater. Sammen med trenerkollega Anders Holand Pettersen har lett etter vinnerformelen, den som skal gi dem de nødvendige seirene.

– Vi bestemte oss for å se tilbake til kampene i november/desember, da vi vant tre av fire kamper og slo både ØIF Arendal og Runar. Det oppleves så lenge siden, jeg fikk faktisk en aha-opplevelse. Var det sånn det var? Var det derfor vi var gode? Jeg må innrømme at jeg forberedte disse kvalifiseringskampene på et litt annet grunnlag. Heldigvis tok vi en liten pust i bakken og et blikk bakover, sier han.

Trenerne tar en ny sesong
Som nevnt er Einar klar for en ny sesong som SH-trener, uavhengig av hva som skjer den kommende uka. Det samme er assistent-trener Anders Holand Pettersen.

– Jeg vet selvsagt at det kan ende både i REMA1000-ligaen og i 1. divisjon, men jeg har ikke tenkt å løpe fra kontrakten selv om det skulle bli nedrykk. Jeg må bare innrømme at det er gøyere å være i det gode selskap. Det er faktisk helt anderledes, også for oss trenere.

Og det skal være fullt mulig for oss å hanskes med et topplag i 1. divisjon. Men det kommer til å bli jevnt, og det kommer til å bli spennende. Vi må hente fram den beste utgaven av oss selv, og så må vi håpe på god støtte fra mange Sandefjord-supportere i blått. Vi trenger dere! sier Einar Veierød.