Alle mann til pumpene – Sandefjord

Alle mann til pumpene

Sandefjord-trener Einar Veierød kan velge fra hele kortstokken når han skal komponere mannskapet som skal sørge for at Sandefjord er et REMA1000-lag neste sesong også.

Til slutt ble det klart: Vi måtte ut i kvalifisering for å beholde plassen i eliteserien. Sisteplass på tabellen halvveis, og også da sesongen ble brått avbrutt i desember, skulle etter de opprinnelige reglene gitt direkte nedrykk.

Men vi fikk en ekstra sjanse. Norsk Topphåndball, eliteserieklubbenes eget organ, mente ingen lag burde rykke ned, og bare ett opp. Styret i Norges Håndballforbund mente lag 2, 3 og 4 i 1. divisjon fortjente en sjanse til å rykke opp. Dermed ble det skapt et nytt kvalik-regime, med de tre nederste lagene i REMA1000-ligaen etter halvspilt serie mot de nevnte tre 1. divisjonslagene.

Så har vi ventet og ventet. Blir det lov til å avvikle disse kampene? Når blir det? Hvor lenge kan vi vente? Før sesongstart var eliteserieklubbbene enige om at midt i juni var seneste tidspunkt for avslutning. Underveis har synspunktene endret seg noe, ikke rart med tanke på at de siste seriekampene ble spilt i desember. Det var nok ikke et slikt scenario de så før seg i juni i fjor.

Klarsignalet fras Regjeringen for kvalifiseringskampene kom 5. mai. Endelig visste gutta hva som gjaldt, og når. Siden da har de spilt fire treningskamper for å komme tilbake i kampform.

– Jeg fryktet alvorlige skader i disse kampene, fordi det er så lenge siden vi har spilt «på alvor». Og vi fikk en allerede mot Falk, med en kneskade på junioren Jesper Havnås. I den siste kampen mot Halden fikk Fredrik Engelstad (bildet) en skade i skuddhanda, men forhåpentligvis er han spilleklar til onsdag, sier Einar Veierød.

Det betyr at han har en komplett tropp å velge fra til onsdagens oppgjør.