Follo-supportere ble stoppet av smittevernhensyn – Sandefjord

Follo-supportere ble stoppet av smittevernhensyn

Egentlig hadde de fått tilsagn om 15 billetter til kampen i Jotunhallen onsdag, men kommuneoverlege Ole Henrik Augestad sa nei: – Det bryter med de nasjonale smittevernreglene.

Fredag fikk vi beskjed av Norges Håndballforbund om at Follo måtte få billetter til kvalifiseringskampen i morgen, selv om det bare er lov til å ha 100 tilskuere i hallen – så lenge de sitter på fastmonterte seter. Så langt i sesongen har vi reservert de 100 billettene til egne supportere. Men vi ryddet plass til 15 bortesupportere, og alt var såre vel, helt til beslutningen nådde kommuneoverlege Augestads ører.

– Det vil jeg absolutt fraråde. Follo er i øyeblikket en 5B-kommune, og det vil være et brudd på de nasjonale retningslinjene å slippe dem inn i Jotunhallen, sa kommuneoverlegen i går ettermiddag.

Dermed måtte vi overbringe den triste beskjeden til Follo: Null publikummere fra østsiden av Oslofjorden til en av sesongens viktigste kamper for både dem og oss.

Når Follo skal ta imot Sandefjord kommende lørdag, til kvalikkamp nummer 2, blir det totalt uten publikum i hallen. Som følge av 5B-statusen har de ikke lov til å ha publikum i det hele tatt, enten de er fra Follo eller Sandefjord.