– Nå er det bare snakk om å vinne! – Sandefjord
Ingen flere jubelbilder med Einar Veierød på Sandefjord-benken. Nå har han gitt klubben beskjed om at nok er nok.

– Nå er det bare snakk om å vinne!

Sandefjord og Follo møtes i «best av 3»-kamper for en plass i neste års REMA1000-liga. Det laget som først vinner to kamper, får plassen.

– Det handler bare om å vinne. Om vi vinner med ett eller ti, spiller ingen rolle. Det er et greit utgangspunkt. Målforskjell betyr ingenting, bare seier.

Det sier Sandefjord-trener Einar Veierød dagen før det første slaget står i Jotunhallen (kampstart 19.30).

Han bruker dagene inn mot sesongens viktigste kamper på å skape cupstemning i laget. Prente inn forståelsen av «vinn eller forsvinn».

Skulle det stå uavgjort i Jotunhallen etter 2×30 minutter, blir det ekstraomganger. Som i cupen. Står det uavgjort etter 2×5 min, blir det nye ekstraomganger. Som i cupen. Står det uavgjort da også, blir det straffekast, 5 av gangen. Som i cupen. Skulle det stå likt etter den første straffekast-runden, skal det igang en ny runde med 5 straffekast. Som i cupen. Men nå avgjøres det så fort det ene laget har skåret ett mål mer på likt antall kast. Som i cupen.

– Det er det laget med mest vilje og størst hjerte som vinner. Jobben vår som trenere er å få fram det lille ekstra, det som gjorde utslag da vi vant i høst, sier Veierød.

To hjemmekamper
Sandefjord åpner hjemme, kamp nr 2 spilles i Stihl Arena i Follo kommende lørdag. Skulle det stå 1-1 i kamper, går den tredje og avgjørende kampen i Jotunhallen neste onsdag (26/5). Som REMA1000-lag for vi den lille fordelen av to hjemmekamper. I tillegg er det tillatt med publikum i Jotunhallen, det er det ikke i Nordre Follo.

– Jeg tror ikke hjemmebanefordelen deres blir så stor. Vi har levert bra på bortebane før i år også. Og så håper og tror jeg en fullsatt, blå tribune skal gi oss det ekstra løftet vi trenger for å avgjøre, sier Veierød.