– Nå får vi ikke gjort noe mer. Nå får det bare stå til! – Sandefjord

– Nå får vi ikke gjort noe mer. Nå får det bare stå til!

Han er spent, Sandefjord-trener Einar Veierød. Spent på hva onsdagen vil bringe. Blir det en sesong til mot Drammen og Elverum, eller venter Vikhammer og Oslostudentene når neste sesong dras igang i august-september? Men han er klar på én ting: – Vi har gjort det vi kan for å forberede oss. Og jeg trur gutta er innstilt på å vise seg som det beste laget!

Snakk om drama. 9. juni, og sesongen er ennå ikke ferdigspilt. Og ikke bare det; kampen som gjenstår er den viktigste av dem alle. Det er den kampen som vil definere hele sesongen. Om det blir suksess eller fiasko avhenger i stor grad av det som skjer gjennom 2×30 minutter (pluss eventuelle ekstraomganger og straffekast) i Jotunhallen onsdag kveld.

– Det er jo bare denne kampen det har dreid seg om i flere måneder nå. Kampen mot Follo, kampen for fornyet eliteseriespill. Oppladningen har ikke vært ideell, men vi har gjort det beste vi har kunnet for å forberede oss. Nå får vi ikke gjort noe mer ennå fokusere på oss selv og vårt eget spill, og stole på de ferdighetene vi vet vi har. I de to foregående oppgjørene har vi vært best i 105 av de 120 minuttene. Det gir oss ingen «walk over», men det er greit å vite!

Siste test før siste kamp
Einar Veierød opplevde en situasjon alle fryktet, men ingen håpet ville oppstå, dagen før onsdagens kamp egentlig. skulle vært spilt. Tirsdag 25. mai testet alle Sandefjord-spillerne seg for covid19, slik rutinen har vært gjennom hele dette kvalifiseringsspillet. I den aller siste testen før den aller siste kampen gikk det «galt». Én prøve var positiv, kampen ble avlyst og hele Sandefjord-laget gikk i 7 dagers karantene. Senere ble det bekreftet nok en positiv test, og karantene måtte forlenges ytterligere to dager for et par av spillerne.

Da Veierød kalte inn til første trening etter karantenen forrige tirsdag, stilte 10 mann opp. Siden har de kommet én etter én, og søndag var de endelig fulltallige igjen. Det betyr at det er bare på mandagens og tirsdagens treninger at han har hatt full kontroll over hele troppen.

God kontroll
– Vi kan i hvert fall stille fullt lag, det er bra. Og jeg tror den kampen i Stil Arena, da vi slo dem med elleve mål (36-25), fortsatt sitter i. Jeg føler at gutta har kontroll på spillet, at de husker de gode bevegelsene og opplevelsene. Så må vi opp i ringene; vinne duellene, hjelpe keeperne til gode prestasjoner og kjøre kontringene våre. Da skal Follo få slite!

Gjestene fra andre siden av Oslofjorden stiller med redusert mannskap. Lagets spillende trener Martin Lysdahl Hansen, som etter tre kjappe skåringer fikk se det røde kortet i den nevnte kampen i Stil Arena, dro til Danmark med kone og barn bare noen dager etter 11-målstapet. Han kunne ikke bli lengre i Norge, og er dermed heller ikke med på «finalen».

– Men jeg skulle gjerne hatt ham her. Nå kan du banne på at det er noen andre som stepper opp, noen vi ikke har like god oversikt over. Det hadde vært bedre å møte en vi kjenner, sier Veierød.

Mange lange reiser i 1. divisjon
– Hvis du skal vurdere viktigheten av denne kampen, hva sier du da?

– Hva vil du oppnå som spiller? Som trener? Som klubb? Et tap onsdag vil være en gedigen nedtur. Og det blir langt tøffere å komme igang igjen med forberedelser til en ny sesong. Jeg håper gutta tenker over at hvis det blir 1. divisjon så blir det tre turer til Stavanger, to til Trondheim og én til Bergen. I stedet for Terningen Arena og Drammenshallen.

Sier Einar Veierød. Som trur på seier.