Mats (21) tok sjansen og byttet sikker REMA1000-plass med en usikker – Sandefjord

Mats (21) tok sjansen og byttet sikker REMA1000-plass med en usikker

For noen er et opprykk til REMA1000-ligaen en skikkelig mulighet. Men ikke for Mats Mork. Han droppet eliteseriesikre Kristiansand til fordel for eliteserieusikre Sandefjord. Nå skal han vise gamle lagkamerater at det var et riktig valg.

21-årige Mats Mork er fra Lilleaker i Oslo. Og gjett hvem han spilte håndball sammen med i Ullern i ungdomsårene? Jo, nettopp, Magnus Galabuzi Segujja, SHs venstrekant. De to er jevngamle og vokste opp ikke langt fra hverandre i bydelen Ullern vest i Oslo.

Etter et opphold i Haslum gikk turen til Kristiansand, hvor han spilte i to sesonger. Det var først under Gunnar Pettersens ledelse at han følte seg sett, sier han selv.

2000-modellen var i beste fall et tredjevalg på venstrebacken, og han måtte som regel over på høyreback for i det hele tatt å få spille angrep. Bakover leverte han imidlertid til godt over bestått. Med sine 196 cm på strømpelesten er han en spiller det er dumt å utfordre i blokk.

Mats Mork (21), ny tilvekst på SHs venstre bakspillerposisjon.


Mats gjennomfører ingeniørstudier i Grimstad parallelt med håndballen. Han har etablert seg i felles leilighet med venstreback-kollega Anders Jansrud, og rett over gata bor Simen Søgaard og Sander Wennberg Linderud. Kan det bli noen avtaler om rullerende middags-ansvar nederst i Vinkelveien?