Nok en elverumsing kler seg i blått: – Velkommen Anders Jansrud! – Sandefjord

Nok en elverumsing kler seg i blått: – Velkommen Anders Jansrud!

Han har gått fra hvitt til mørkeblått til lyseblått til sort og nå til blått igjen. 23 år gamle Anders Jansrud er en av dem som skal overta arven etter Tuzov, Elverhøy og Johnsen.

Anders Jansrud visste hva han sa ja til da han aksepterte å bli en del av SH-laget for sesongen 2021-22. Han har spilt sammen med Sander Ree-Lindstad på haugevis av regionale samlinger. Han spilte med Simen Søgaard og Sander Wennberg Linderud i 2. divisjon for Elverum (hvite drakter). Han var på lag med Fredrik Svendsen da han gikk til Falk (mørkeblå) foran 2017-18 sesongen. To år senere ble det gjensyn med Sander Ree i Sandnes (lyseblått) før Fold (svart) ventet i 2020-21.

Nå møter han alle disse tidligere vennene og lagkameratene i SH-blått. Og han gleder seg:

– Alle jeg kjenner er fornøyde med SH. Det er vel et godt tegn? Det er et godt treningsmiljø, godt samhold i laget, og ikke minst bra interesse rundt håndballen i Sandefjord. Det siste savner jeg etter en sesong i Fold, sier Anders Jansrud.

Gjensyn med eliteserien
Han var glad da muligheten bød seg. Selv var han permittert fra jobben som håndballspiller i Fold, og med SH-kontakten så han muligheten til både å treffe igjen gamle venner og få prøve seg i REMA1000-ligaen igjen.

For der var han med Falk. Den første sesongen riktignok bare som tilskuer etter ødelagt korsbånd i en kamp mot gamleklubben Elverum rett før sesongstart. I den andre ble det 40 mål på den gang 20 år gamle Anders, som flyttet til Jæren og puttet ballen i mål 100 ganger for de lyseblå sesongen 2019-20. I 11 kamper for Fold ble det for øvrig 44 nettkjenninger.

Satt med høy puls foran TV
– Men det var ikke helt opplagt at det skulle bli REMA1000-spill på deg neste sesong?

– Det er sikkert. Ikke visste vi om det ble kvalifiseringskamper, og når det først ble, var det lenge usikkert da også! Jeg satt med høy puls og mange følelser i sluttminuttene av den siste kampen. Jeg var egentlig aldri trygg før fløyta gikk for full tid, sier han.

Mer spilletid
193 cm høye Anders er hentet til Sandefjord for å skåre mål. Det vet han.

– Men jeg håper å kunne levere mer, jeg er en spillende venstreback, en som gjerne setter opp andre i gode posisjoner også. Og så vil jeg selvsagt spille begge veier. Mulighetene for spilletid bidro utvilsomt til at jeg endte i blått, sier Anders Jansrud.

Anders er for øvrig allerede installert i leilighet på Virik, og en ny jobb er i sikte. Dermed er det bare å skyte fart for å forberede en ny sesong i REMA1000-ligaen sammen med de andre SH-gutta.