Eirik (18) skal spille EM i Kroatia – Sandefjord
Eirik Jarl Haukedal i Sandefjord-målet

Eirik (18) skal spille EM i Kroatia

Eirik Haukedal, junior-keeperen vår som kom fra Urædd Porsgrunn i fjor sommer, er tatt ut på det norske u-landslaget som skal spille Europamesterskapet i Kroatia 12.-22. august.

18 år gammel er Eirik tatt ut i sin aller første landslagstropp. Etter noen imponerende inntredener for Sandefjord i REMA1000-ligaen, og en landslagssamling for noen måneder siden, er han én av tre keepere i den norske troppen.

De skal først spille et åpent skandinavisk mesterskap i Lund i Sverige (6.-8. august) hvor de møter Færøyene, Danmark og Sverige. Så settes kursen for Varazdin nord i Kroatia, der EM avvikles fra 12. til 22. august.

I innledningspulja møter Norge Danmark, Tyskland og Russland, så det blir ingen walk over å spille seg til hovedrunden, der bare de to beste i hver pulje får plass.

Jeg ble overrasket, ja, men det var en hyggelig overraskelse

Eirik Haukedal (18)


Det er bare et par timer siden han fikk beskjeden om at han er klar for sine aller første kamper med det norske flagget på brystet. Unggutten, som har to Banens beste-titler å vise til fra årets REMA1000-serie, var landslagsaktuell også før han kom til Sandefjord. Men det ble med samlinger, ingen laguttak.

Ikke før i dag. Landslagssjef Johnny Jensen har nok fulgt med på Eiriks bravader i eliteserien, hans unge alder til tross. Andre arenaer har det jo ikke vært i disse koronatider. Han var tiltenkt plass på vårt LERØY-lag og i 2. divisjon. Alt ble avlyst.

Men nå er det altså klart for gjenåpning også av den internasjonale ungdomshåndballen. Heldigvis for Eirik, Sandefjords siste tilskudd i en lang, lang rekke av landslagsspillere. Lykke til i Sverige og i Kroatia!