Lørdag starter sesongen for alvor med Follo i NM 3. runde – Sandefjord

Lørdag starter sesongen for alvor med Follo i NM 3. runde

Så langt har det vært treningskamper og en NM-kamp mot Skade fra 3. divisjon. Lørdag 28. august er det slutt på å prøve og feile, for da venter sommerens kvalifiseringsmotstander Follo i 3. runde i årets Norgesmesterskap. På bortebane.

– Det er 3-4 lag som må forventes å ligge i toppen, men bak der kan alt skje. Det gjelder bare å vinne de viktige kampene, og kanskje overraske noen ganger mot de antatt beste.

Det sa SH-trener Einar Veierød da Norges Håndballforbund inviterte til «Avkast» på Fornebu torsdag. Alle lagene i REMA1000-ligaen for herrer og damer ble presentert, og fra SH møtte hovedtrener Veierød og Fredrik Svendsen, fjorårets kaptein.

Einar hadde mange gode refleksjoner både rundt SHs rolle i norsk håndball og mulighetene i den kommende sesongen. Han snakket mye og godt om klubbens evne til å fange opp «toere» i andre klubber og gjøre dem til enere. Og om den gode kombinasjonen av spillere han har på handa nå.

Selv var han godt fornøyd med sesongoppkjøringen, selv om vi har hatt kortere ferie enn alle de andre lagene i REMA1000-ligaen (siste kvalikkamp ble spilt 9. juni).

På spørsmål fra TV2-duoen Bent Svele og Harald Bredeli om når SH skal komme dit at de slipper å måtte sende unge talenter videre til bedre klubber, svarte Fredrik Svendsen enkelt og riktig:

– Da må vi klatre opp et trinn og bli et enda bedre lag. Hvis ikke vil lekkasjene fortsette, sa Svendsen.

Så langt i august har vi gjennomført flere treningskamper med oppløftende resultater. Ikke minst var det spennende å se hvordan et tilnærmet 2. lag slo til med tremålsseier over Bækkelaget i Oslo onsdag. Men alt fram til nå har vært trening.

Men alvoret starter altså på lørdag. Follo i Stil Arena er ingen enkel affære. Viken-laget ble snytt for opprykk på målstreken i juni og ønsker nok revansje. Vi gjorde en knallkamp i bortekampen og vant hele 36-25, men det kan vi ikke forvente skal gjenta seg.

Bare fire dager senere (onsdag 1/9) kommer seriestarten i REMA1000-ligaen med bortekamp mot Halden, ett av de lagene Veierød mener det er viktig å kunne ta poeng fra. Og så venter Runar i Jotunhallen søndag 5. september kl 20.00. Er det lov å håpe på full pott etter to kamper?