Hvor mye LERØY-moro blir det på Sandefjord-juniorene i år? – Sandefjord

Hvor mye LERØY-moro blir det på Sandefjord-juniorene i år?

Lørdag kastes årets juniorhåndballsesong igang med kvalifisering til LERØY-serien 2021-22. Sandefjord har to lag med i kvalifiseringen, og begge håper på å gå videre.

Øyestad og Vålerenga er motstandere når guttelaget vårt drar til Arendal lørdag. Oslo-laget venter kl 13, mens kampen mot Øyestad er fastsatt til kl 16. De to beste lagene går rett til LERØY-serien, mens tredjelaget må vente i spenning for å se om de ender som det beste av alle treer-lagene i kvalifiseringen.

Neste helg er det jentenes tur. De skal til Kråkerøy utenfor Fredrikstad hvor de møter arrangklubben Kråkerøy og Tromsø. Våg var opprinnelig også med i denne pulja, men har trukket laget sitt. 

– Det blir moro å komme igang. Det har vært så som så med kamptilbud for disse gutta det siste halvannet året. Og oppkjøringen føles i hvert fall å ha vært  veldig kort, sier sesongens hovedtrener Fredrik Svendsen, som har med seg Ola Sørdahl og Tobias Skuggedal Hansen i trenerteamet.


Vålerenga nøkkelkampen
Fredrik er spent på hva laget hans kan prestere mot antatt sterk motstand. Han får en mulighet til å observere litt når Øyestad og Vålerenga møtes allerede kl 10, men på forhånd forventer han at hjemmelaget blir den hardeste nøtta å knekke.

– Oppgjøret mot Vålerenga blir nok en nøkkelkamp. Vi satser på å være påskrudd fra start i den kampen, sier Fredrik, vel vitende om at Sandefjord har hatt for vane å være slow-startere i disse junior-turneringene. Det har de ikke råd til i morgen.

Bare én sjanse
Laget vårt består for det meste av spillere født i 2003 og 2004. 03-spillerne skulle spilt LERØY i fjor også, men fikk aldri sjansen på grunn av covid10-restriksjonene. Dermed har de bare én mulighet til å lykkes, og det er i år.  Og hovedtrener Svendsen har en god følelse før avreise til Sørlandet.

– Jeg føler vi kan stable på beina et godt lag, uten svake punkter. Vi har gode spillere i alle posisjoner, anført av landslagskeeper Eirik Haukedal. Så hvis vi bare får samspillet til å sitte, så kan det bli veldig moro, sier Fredrik Svendsen.