En stolt gjeng blåtrøyer spilte seg til deltakelse i LERØY-serien – Sandefjord

En stolt gjeng blåtrøyer spilte seg til deltakelse i LERØY-serien

Sandefjord-gutta ordnet biffen i LERØY-kvalifiseringen i Arendal lørdag. 19-16 over Vålerenga var nok til dårligst å bli nummer to i pulja, mens 16-20 tap for Arendal var et godt sportslig skritt i riktig retning. Nå blir det LERØY-spill gjennom hele den kommende sesongen.

– Arendal-kampen var et lang steg fram i forhold til møtet med Vålerenga, men vi har fortsatt en god vei å gå om vi skal kjempe om de fremste plassene i LERØY-serien. Og det er jo det vi gjerne vil, sa trener Fredrik Svendsen etter de to oppgjørene i Nedeneshallen.

Han var fornøyd med keeperspillet, over 50 % redninger i begge kampene, selv om landslagskeeper Eirik Haukedal skadet seg i den første og Jonas Silsand Johannessen fikk alt ansvar i den andre.

Han var godt fornøyd med forsvarsspillet også, i begge oppgjørene. 16 og 20 baklengs lar seg absolutt høre. Men avslutningene var så som så.

– Mot Arendal har vi rundt 45 ballkontroller og skårer på 16 av dem, altså såvidt over 30 prosent. Det holder ikke nå, og det kommer ikke til å holde neste gang heller. Vi må bli flinkere til å sette ballen i mål, rett og slett. Vi spilte oss til gode sjanser, men mislykkes med skuddene. Over hele linja, egentlig.

Like fullt er han fornøyd med at det ble en plass til de blå i LERØY-serien. Et viktig skritt for spillerne også. LERØY omtales ofte som et uoffisielt ungdoms-NM. Det er klart det er moro å være med der!