Solid start for SH-damene, slo Våg hele 34-13 i sesongåpningen – Sandefjord

Solid start for SH-damene, slo Våg hele 34-13 i sesongåpningen

For to sesonger siden åpnet Sandefjord med åtte strake nederlag og lå med 0 poeng nesten til jul. Nå slipper vi en gjentakelse. Allerede i første forsøk ble det to poeng; gjestene fra Våg ble feid av Sandar- banen med hele 34-13!

– Det var mye bra, ikke minst at vi klarte å holde fokus i forsvar gjennom hele kampen. Så svingte det unødvendig mye i angrep, særlig en periode i starten av 2. omgang, sier trener Petter Kjærnes, som alt i alt kunne glede seg over mange gode prestasjoner godt fordelt på banen.

Sandefjord tok føringen helt fra start i kampen og ledet 8-1 før det var spilt 12 minutter. Keeper Cecilie Wick Ullitz tok så godt som alt som kom hennes vei, og framover skåret de både bakfra banen og begge kantene. Våg var rett og slett sjanseløse.

Resten av omgangen ble gjennomført i samme spill. I tillegg kom strekspillerne Helene Fure og Vilde Solli med i spillet, og tl pause sto det 15-4.

Det var de 10 første minuttene av 2. omgang som endte med minus i protokollen. Våg reduserte til 18-9, og Kjærnes sto klar med timeout-lappen. Han slapp å bruke den, Våg trengte den visst først, men det gjorde ingenting. For etter det lille minuttet med pause kom et nytt og mer skjerpet Sandefjord-lag på banen. Polina Gencheva ble flyttet inn som bakspiller, det samme gjorde Mathilde Klipper, og plutselig ble det fart i ballen igjen. Da hang ikke Våg med i det hele tatt.

De siste 20 minuttene endte 18-5 til hjemmelaget, en solid avslutning på den første skikkelige kampen på halvannet år. Og for å sette resultatet litt i perspektiv; lørdag tapte Våg 30-24 for Flint 2.

Tiril ble toppskårer
Det var mye nytt og spennende på SH-laget. Vi har allerede nevnt keeper Cecilie Wick Ullitz. Etter pause sto Marion Helland, en annen nykommer. Henriette Lindberg fikk vist seg fram i både forsvar og angrep, Helene Fure gjør jobben begge veier, og ikke minst var det gledelig å se Stine Norén tilbake etter en laaang periode med knetrøbbel. Imponerte gjorde også kampens toppskårer, unge Tiril Jørstad Palm, med hele 9 mål og et herlig driv i spillet sitt.

Målskårere for SH: Tiril Jørstan Palm 9 (1), Stine Norén 6, Henriette Lindberg 4, Helene Fure 4, Olivia Haugland 3, Polina Gencheva 3 (1), Josefine Lindberg 2 (1), Vilde Brenne Solli 1, Pia Knutsen 1, Mathilde Offersøe Klipper 1.

Neste kamp er i Jotunhallen, søndag 3. oktober kl 18 mot Flint 2.