– Deilig å vite at sesongen er reddet for ungjentene våre! – Sandefjord

– Deilig å vite at sesongen er reddet for ungjentene våre!

Det ble puljeseier og direkte plass i LERØY-serien for rekruttjentene til Sandefjord. De måtte vinne med åtte mål mot Kråkerøy i siste kamp og vant 28-20. Det holdt til seier sammenlagt, det holdt til plass i årets LERØY-serie og det holdt til en jubeltur hjem igjen fra andre siden av fjorden!

De blå er tilbake i LERØY. Ikke siden sesongen 2018-19 har vi hatt to lag inne blant de beste 18-årslagene i Norge. Sist helg ordnet guttene en plass, denne helga var det jentenes tur. Og trener Henriette Hovland Christiansen er strålende fornøyd med resultatet: Uavgjort mot Tromsø (22-22) og seier over Kråkerøy (28-20).

– For rekruttene er det jo LERØY-serien som er det store målet. Det å få måle seg med de beste lagene i landet. Og jammen klarte vi det! Det sto og vippet en stund, da vi bare ledet med fem mål og Kråkerøy hadde ballen. Men da ordnet heldigvis keeper Khalilah opp, og i stedet økte vi til seks. Uten den redningen kunne det blitt kritisk, det var bare tre minutter igjen, sier Henriette.

Det var liksom aldri tvil om hvem som var best av Sandefjord og Kråkerøy. De blåkledde tok føringen fra start, og sakte, men sikkert nærmet de seg de magiske åtte målene som måtte til for å passere Tromsø på målforskjellen og vinne pulja. Og det var bare puljevinneren som gikk til LERØY, lag to og tre må gjennom en ny kvalifiseringsrunde i oktober.

– Det er greit å slippe den runden, nå kan vi fortsette å terpe på ferdigheter, sier trener Hovland Christiansen.

Lei skade
Det eneste skåret i gleden var kneskaden strekspiller Nore Numme Larsen pådro seg i møtet med Tromsø. Det kan være leddbånd, det kan være korsbånd, men uansett en skade som kommer til å plage henne i ukene og månedene som kommer.

– Det var kjedelig for både Nora og laget, men lite å gjøre med. Heldigvis sto nye spillere fram når vi trengte dem, sier Henriette Hovland Christiansen.

Disse gjorde mål
Målskårere mot Tromsø: Tiril Jørstad Palm 9 (3), Ella Elvegård 5, Nora Numme Larsen 3, Mathilde Offersøe Klipper 3, Silje Trollsås Halvorsen 1 og Emilie Thorsen 1.

Mot Kråkerøy: Tiril Jørstad Palm 7 (2), Emma Fremstad Oksman 4, Josefine Lindberg 4, Rikke Borg 4, Silje Trollsås Halvorsen 3, Ella Elvegård 3, Elise Ellefsen Sundbøe 2, Emma Røisgård 1.