Denne gangen har Benjamin (27) husket suspen også! – Sandefjord

Denne gangen har Benjamin (27) husket suspen også!

Ti sesonger etter at han debuterte for Sandefjord i eliteserien er Benjamin Stentun tilbake i det gode selskap. 27-åringen stepper inn mot ØIF Arendal i kveld når keeperne Eirik Haukedal og Sander Aakerlie er ute med sykdom/skade. Og ja da, han har med seg suspen i bagen!

Det var en morsom historie, egentlig. Benjamin, den gang bare 16 år, spilte for det norske ungdomslandslaget mot Østerrike på bortebane. På vei til kamp kom han på at suspen, den harde «skåla» som beskytter gutte-keepernes edle deler, lå igjen på hotellrommet. Han valgte å ikke si fra til andre, det ville bare skape forsinkelser. Så i stedet tok han på seg to langbukser og stappet ei t-skjorte nedi i tillegg.

Det gikk bra, og Norge vant kampen 30-22. Benjamin var med videre og står bokført med i alt 15 gutte- og ungdomslandskamper med flagget på brystet.

TV2.no lagde sak på Benjamin som glemte suspen på hotellrommet. Trener for 94-landslaget i 2012 var for øvrig dagens Sandefjord-trener Einar Veierød.


– Jeg har den med nå, ja, sier Benjamin når han blir minnet på episoden fra 2012. Den sesongen spilte han for Sandefjord i Postenligaen, som eliteserien het den gang. Det ble med to innhopp, ett mot Haslum i Nadderudhallen og ett mot Fyllingen i Bergen. Sistnevnte husker han bare som «da vi tapte noe innmari». Resultatet ble 47-22 til hjemmelaget, og toppskårerer i kampen var de nåværende landslagsspillerne Harald Reinkind og Kristian Bjørnsen.

Ferdig sykepleier
Benjamin spilte for Sandefjord i tre sesonger til i 1. divisjon før han dro til Oslo for å studere. I fjor, etter fullførte sykepleier-studier, kom han tilbake til Sandefjord og meldte overgang fra Oslo-Studentene til de blå. Nå skulle han kose seg med 2. divisjonsspill ved siden av turnus-jobb i helsevesenet.

Men det ble det som kjent ikke noe av. Det ble ikke avviklet en eneste kamp i 2. divisjon sist sesong. Benjamin sto helt uten treningsmuligheter, men la ikke opp av den grunn. I høst har han vært med i a-lagssammenheng i enkelte treningskamper, og sist søndag ble det endelig en offisiell kamp i SH-trøya igjen mot Øyestad i 2. divisjon. Da imponerte han med knallsterkt spill mot slutten av begge omgangene og var sterkt delaktig i det ene poenget (29-29) vi fikk med oss fra den kampen.

– En grei start
– Det kunne nok vært bedre, men alt i alt en grei start, sa Benjamin etter den kampen. Da visste han ingenting om at han bare tre dager senere skal til Sør Arena for å spille REMA1000-håndball mot ØIF Arendal.

Hvordan det går?

– Jeg har fått med meg at vi vant i fjor. Det viser jo at alt er mulig. Og da kan det skje igjen, sier Benjamin Stentun – på vei til spillermøte på Dhub-lokalene i sentrum.