Søndag blir det toppkamp, for Gjerpen 2 ble slått hele 32-23 i Skien – Sandefjord

Søndag blir det toppkamp, for Gjerpen 2 ble slått hele 32-23 i Skien

Sist helg møtte Sandefjord-damene et dårlig Våg-lag og vant klart. I kveld spilte de mot Gjerpen 2, med fem A-spillere på laget, og vant like klart. Det betyr toppkamp i Jotunhallen søndag kl 14.00 når de to ubeseirede lagene Sandefjord og Oslo-Studentene møtes til dyst!

– Vi kunne vunnet med 15 mål om vi hadde unngått en del slurvefeil og litt konsentrasjonssvikt. Men duverden, dette var en mye bedre kamp enn mot Våg. Og det er alltid moro å vinne, ikke minst mot lag som regnet med å beholde begge poengene selv! sin Sandefjord-trener Petter Kjærnes.

I bilen på vei hjem fra Gjerpenhallen har han tid til å reflektere litt over situasjonen etter sesongens to første kamper. Om hvordan jentene har utviklet seg, hvordan samspillet har forbedret seg, hvordan dagens lag med en god porsjon erfarne spillere kan utnytte svakheter hos mostanderne. Og så lurer han litt på hvordan nav ået egentlig skal være i 2. divisjon.

– Jeg er ikke så god på det, jeg vet det rett og slett ikke. Så vi får vente og se an noen kamper til. Vi har vært gode mot lag med mange unge spillere, men det er nok noen lag som møter oss med mer rutine. Det kan skje allerede til helga, sier Kjærnes.

Aller mest Sandefjord
Gjerpen yppet seg et par ganger i løpet av de seksti minuttene. Først midtveis i 1. omgang, da de gikk fra 3-6 til ledelse 10-9. Men så var det bare Sandefjord som skåret i de siste ti minuttene av kampen, og til pause sto det komfortable 14-10 til de blå.

Dernest var det de første minuttene av 2. omgang, da 10-14 ble til 17-18. Så slo Henriette Lindberg og Polina Gencheva til med hver sin skåring, og vi var igjen tre mål foran. Hjemmelaget tok time out to ganger, uten effekt, og Petter Kjærnes kunne se jentene sine kruse inn til nimålsseier.

– Cecilie (Wick Ullitz) sto bra i perioder, vi var gode på kontringer og i etablert angrep. Bortsett fra de ti minuttene i starten av 2. omgang var vi gode bakover også. Og så ser vi hva f eks Henriette Lindberg kan gjøre i dueller en mot en. Hun er råsterk og går av spilleren sin hver gang hun gidder, sier han.

Spillere på lur
To strake seirer er uansett en best mulig sesongstart, og Kjærnes vet at han har noe på lur også. Helene Fure er i militæret og får ikke fri til en onsdagskamp, mens Marte Holand Pettersen sliter med et korsbånd og nok ikke er tilbake før i adventstida en gang.

Søndag er det hjemmekamp igjen, da mot Oslo-Studentene, som også står med to seirer på to forsøk etter 30-24 over Haslum Bærum 2 og 26-21 over Søgne, begge på hjemmebane. Kampen spilles kl 14.00 i Jotunhallen, og billetter får du kjøpt via SH-appen! Bestill billett og få med deg sesongens første toppkamp i 2. divisjon avdeling 2!

Målskårere mot Gjerpen 2: Henriette Lindberg 9 (1), Tiril Jørstad Palm 7, Stine Norén 5, Vilde Brenne Solli 5, Madelen Bringaker 2, Polina Gencheva 2, Mathilde Offersøe Klipper 1 og Emma Røisgård 1.