Etter tap 23-29 mot OSI: – I dag gjør vi for mange dårlige valg – Sandefjord

Etter tap 23-29 mot OSI: – I dag gjør vi for mange dårlige valg

Sandefjord-jentene holdt følge med Oslo-Studentene i 45 minutter, men til slutt endte det med seksmålstap for Petter Kjærnes sitt mannskap. – Vi finner aldri roen i spillet, og når vi ikke lykkes, ender vi med individuelle løsninger i stedet for kollektive. Og da er vi rett og slett ikke gode nok!

Det sier Petter Kjærnes etter søndagens 23-29 tap mot Oslo-Studentene i det som kan beskrives som sesongens første toppkamp. Begge lag var ubeseiret før denne kampen, nå står Sandefjord med 2 seirer og 1 tap.

– De gjør en bra kamp, vi gjør det ikke. OSI var ikke bedre enn Gjerpen, som vi slo onsdag, men vi var mye dårligere enn sist. Vi slurver for mye, er ikke nøyaktige nok i returløpene og blir straffet knallhardt av motstanderen. I dag avslørte vi et bunnivå jeg ikke håper vi får se så mye mer til. Men likevel holder vi oss inne i kampen i 45 minutter, det er det positive vi kan trekke ut av den, sier Kjærnes.

Sandefjord ledet ikke kampen på noe tidspunkt. OSI tok føringen fra start og var oppe i 5-2 før hjemmelaget våknet. Tiril Jørstad Palm, SHs toppskårer, reduserte på straffe, Madelen Bringaker, Stine Norén og Tiril Palm igjen sørget for 6-6. Og som holdt de følge resten av omgangen.

Tiril Jørstad Palm ble Sandefjords toppskårer med 7 mål.


Etter hvilen gjorde Sandefjord det vanskelig for seg selv ved bare å skåre ett mål de første fem minuttene, mens OSI puttet fire. De kjempet seg riktignok opp i ryggen på gjestene igjen på 20-21, bl.a etter to fine skåringer fra Olivia Haugland, men så var det bråstopp. På de siste tolv minuttene skåret Sandefjord bare to mål, mens OSI fortsatte å sette ballen bak Cecilie Wick Ullitz i Sandefjord-målet. Åtte ganger, faktisk, til seier 23-29.

– Vi henger bra med defensivt før pause, det er bra. Og vi har bra uttelling fra både kanter og strek. I dag er det rett og slett bakspillerne våre som ikke fungerer godt nok. Vi har bare én skåring utenfra, og åtte til sammen på alle bakspillerne. Det er 8-10 mål for lite. Men vi kan ikke henge oss opp i denne ene dårlige kampen. Nå er det to uker til vi møter Flint hjemme i Jotunhallen. Da skal vi løfte oss det som trengs, lover Petter Kjærnes.

Målskårere mot OSI: Tiril Jørstad Palm 7 (2), Stine Norén 4, Helene Fure 3, Olivia Haugland 3, Vilde Brenne Solli 2, Madelen Bringaker 1, Polina Gencheva 1, Thea Jørgensen 1 og Henriette Lindberg 1.