Mål 1 etter fire tap: – Få alle mann tilbake på treningsfeltet – Sandefjord

Mål 1 etter fire tap: – Få alle mann tilbake på treningsfeltet

Det var et skadeskutt Sandefjord-lag som fikk stryk av Elverum søndag. Nå håper trener Einar Veierød på skadefri-hjelp fra 14 dagers kamppause.

18 år gamle Jakub Petrzela startet som venstretoer i forsvar mot et av verdens beste håndballag. Litt uti 2. omgang kom 18 år gamle Halvor Gjesdal innpå som venstre bakspiller. 19 år gamle Sander Haakestad spilte venstrekant i lengre perioder.

En fantastisk mulighet for de unge Sandefjord-spillerne til å vise seg fram, men ganske sikkert ikke det trener Veierød hadde forestilt seg da han før sesongen tenkte igjennom ulike scenarier for bl. a. hjemmekampen mot Elverum.

Årsaken er enkel: Anders Jansrud, Magnus Galabuzi Segujja, Tarik Repesa, Anders Hallberg, Eirik Haukedal, Sander Akerlie og Fredrik Svendsen (det store bildet) er alle ute med skade. Sistnevntes korsbåndskade kan komme til å koste ham nok en sesong på sidelinja etter skulderoperasjonen som holdt ham ut halve 2019-20 og store deler av 2020-21-sesongen.

Magnus Galabuzi var uheldig i 2. divisjonskampen mot Øyestad og avventer svar på MR-bilder, men kneet hans kan det også komme til å ta tid å lege.

De øvrige; Jansrud, Repesa, Hallberg, Haukedal og Akerlie, bør ta kortere tid, selv om Anders Hallbergs hjernerystelse mot ØIF Arendal krever grundig oppfølging.

– Vi trenger flere mann på treningsfeltet for å få høyere intensitet. Så jeg håper virkelig at denne uka, uten kamp verken onsdag eller til helga, kan bidra til å få flere spillere tilbake, sier Einar Veierød.


Han sa til spillerne etter kampen mot Elverum at det er nå serien egentlig begynner for Sandefjord. Dvs, det er nå kampen om poengene begynner. Han utdyper gjerne:

– Det skiller to poeng mellom de åtte siste lagene. Alle lagene nederst på tabellen har hatt en tøff sesongstart mot sterke lag. Nå begynner de innbyrdes oppgjørene, de som må vinnes for å klatre på tabellen. Fram til nå har vi kunnet si at ethvert tatt poeng ville vært en positiv overraskelse. Det kan vi ikke si lenger.

Tallene mot Elverum ble stygge: 23-45. Men Veierød sitter likevel igjen med flere positive opplevelser. Blant annet fra angrepsspillet med 7 mot 6.

– Vi prøvde det i hele første omgang, og i starten på kampen fungerer det bra. Men så misbruker vi sjansene, og Elverum straffer oss knallhardt. I hele kampen hadde Elverum bare 10 mål fra distanse, resten kom fra strek eller på kontringer. Vi hadde håpet å kunne spille litt mer 6 mot 6 i forsvar, og presse fram skudd bakfra i banen. Men vi kom oss ikke raskt nok hjem til å få etablert vanlig forsvarsspill, sier Veierød.

Fysisk trening
Han reflekterer mer over skadesituasjonen, som han ikke helt har kontroll over. Treningsmessig kjører de mer skadeforebyggende enn noensinne, men likevel sitter et helt lag på tribunen.

– Så kan vi jo se på Simen (Holand Pettersen) og Kristian (Hübert Larsen), se hvor mange kilo de har fått på seg siden de kom til Elverum. Der har de et stort apparat av fysiske trenere som tar seg av spillerne, mens hos oss må de i stor grad ordne det sjøl. Der har vi utvilsomt et forbedringspotensiale, vi må få satt den fysiske delen av treningen mer i system. Vi trenger det for å orke mer, det så vi ikke minst mot Elverum, sier han.

Må skåre over 30 mål
Nærbø er neste motstander, også den kampen går i Jotunhallen (søndag 3. oktober kl 15.30). Sandefjord-spillernes største utfordring fram til den kampen er å bli skarpere framover på banen. Skåre flere mål, rett og slett.

– Vi så at gutta våre ble litt engstelige når de møtte en Emil Imsgard i mål. Men det er mange lag som har gode keepere, Nærbø også. Vi må bli skarpere i ankomst, vi må skåre flere mål, rett og slett. I sesongoppkjøringen lå vi alltid på 30 +, nå sliter vi med å nå 25. Det holder ikke. Og så må vi fortsette med det som funker. Kristoffer Norgren Olsen var god mot Elverum, Sander Haakestad viser seg også fram. Men vi trenger flere som dem om vi skal kapre poeng, sier Einar Veierød.