En typisk helg i Sandefjord Håndball – Sandefjord

En typisk helg i Sandefjord Håndball

Det er spillefri for herrelaget i REMA1000-ligaen og damelaget i 2. divisjon. Men det betyr slett ikke at det er spillefri-helg i Sandefjord Håndball!

Det gror godt i Sandefjord-håndballen, en vekst ikke minst Sandefjord Håndball får gleden av. Svært mange av 16-17 åringene i partnerklubbene STIF, HG Gokstad, Sandar og Tjølling unnagjør spill for moderklubben i G/J16 (og Bring-serien) før de samles i den blå SH-drakta.

I år har vi 30-35 rekrutter både i gutte- og jenteklassen. For å gi dem et tilstrekkelig kamptilbud har vi ett lag i 2. divisjon og to juniorlag for jenter og ett i 2. divisjon, ett i 3. divisjon og to juniorlag for gutter. Dessuten har både jente- og guttelaget kvalifisert seg for LERØY-serien, det uoffisielle norgesmesterskapet for 18-åringer.

Seier og tap lørdag
Lørdag var det to kamper med SH-lag inkludert i Jotunhallen. Først spilte Sandefjord 2 og Sandar i junior jenter B, en kamp Sandefjord vant 32-13. Deretter møtte Sandefjord 1 Nøtterøy Elite i junior gutter A til en rysare av en kamp, der gjestene til slutt sikret seg begge poengene etter seier 25-24.

Gaute Roe fyrer løs mot Nøtterøy.


Søndag sesongdebuterer Sandefjord i herrer 3. divisjon, og mandag er det 2. divisjonsoppgjør også i herreklassen mellom Sandefjord og Herkules, denne gang i Helgerødhallen.

Fire kamper i løpet av en helg altså, og det til tross for spillefri for begge A-lagene og for jenter junior A og gutter junior B.

– Det er viktig for oss å gi alle et kamptilbud ved siden av alle treningene. Sånn sett er det perfekt med to seniorlag og to juniorlag. De spillerne som har kommet lengst i utviklingen har LERØY og 2. divisjon som sin kamparena. Så fordeler vi de andre på junior A og junior B og 3. divisjon, sier Sandefjords hovedtrener for rekruttene, Fredrik Svendsen.

Han understreker at de har mest fokus på spillerutvikling og litt mindre på resultater, bortsett fra i LERØY-serien. Der har klubben et uttalt mål om å være topp 5.

Gokstad-samarbeid
3. divisjonslaget debuterer i Sandefjord-sammenheng denne søndagen. Det er mange år siden klubben hadde et tredjelag på seniorsiden, men i fjor overtok vi laget til HG Gokstad, fikk med oss mange av spillerne og fyller nå på med unge rekrutter som har godt av å møte spillere med litt flere kilo.

Tanken er den samme på damesiden. De beste rekruttene spiller 2. divisjon og LERØY, de øvrige fordeler seg på to lag i juniorserien. Det gir regelmessige kamper for alle involverte.

Så går spillerne selvsagt opp eller ned, avhengig av treningsvilje, utvikling og skadesituasjonen.

Treningsarena for ynge
Partnerklubbavtalene mellom de nevnte klubbene gir også de beste 15/16-åringene mulighet til både å trene og spille med de eldre SH-lagene uten å måtte bytte klubb. Det vil si, er du god nok kan du spille for Sandefjords jentelag i juniorserien (opp til 20 år) den ene dagen og for STIFs jenter 15 den neste.

Eller 16-åringene kan få brynt seg på litt tøffere treningsmotstand før de skal ut i den landsomfattende Bring-serien, hvor de møter de beste lagene i denne aldersklassen i Norge, og hvor det i mange byer/regioner hentes inn de beste spillerne fra forskjellige klubber for å bygge et så godt Bring-lag som mulig.

Vår beste trenere
Også på trenersiden jobber klubbene sammen. SH-trenerne Einar Veierød, Petter Kjærnes og Henriette Hovland Christiansen har alle vært involvert i yngre lag de siste par-tre årene. Flere av spillerne våre, som f eks Emil Sundfær Johnsen, Sander Ree-Lindstad, Tobias Skuggedal Hansen og nå også Tiril Jørstad Palm, har eller har hatt treneransvar.

Henrik Ofstad Kulseng i aksjon i herrer 3. divisjon.


Så ja, Sandefjord Håndball er mye mer enn laget i REMA1000-ligaen. Mye, mye mer.

Hvordan det gikk i 3. divisjonsoppgjøret mot HK72 Sande? Vi tapte 28-26, men unggutta vant mye erfaring.