Kjærnes: – Moro å vinne, men vi har en lang vei å gå – Sandefjord

Kjærnes: – Moro å vinne, men vi har en lang vei å gå

Han gir spillerne kred for seieren, men ikke så veldig mye mer. For til tross for 27-26 seier over ubeseirede Flint 2 mener Petter Kjærnes at laget hans har en lang vei å gå.

– Vi spilte jo ikke bra. Vi gjør for mange feil, og jentene gjør ikke som vi er blitt enige om. Men det får vi jobbe videre med, det kommer nye kamper og nye muligheter, sier Sandefjord-trener Petter Kjærnes.

Han så sitt lag komme bakfra og vinne i Jotunhallen søndag. Det var først de siste femten minuttene av kampen at laget hans var foran i målprotokollen. Og det kunne fort gått den gale veien her, som det gjorde i herrekampen tidligere på ettermiddagen.

– Vi følte vi hadde kontroll på det ene poenget, i hvert fall, men vi hadde det vel egentlig ikke. Vi kunne endt opp uten noe som helst. Og det hadde vært kjipt, for vi fortjente minst det ene poenget, sier han.

Det var altså gjestene fra Tønsberg som styrte mesteparten av kampen. Sandefjord kom ofte to og tre mål bak, men kjempet seg tilbake – gang etter gang. Tiril Jørstad Palm, ungjenta på høyrekanten, førte an. Polina Gencheva på motsatt kant fulgte opp, og bakspillerne Stine Norén, Thea Jørgensen og Madelen Bringaker skapte trykk mot nimeteren.

Men som Kjærnes sa, det ble vel mange feil. Og avtalte systemer ble ofte ikke som avtalt, noe Kjærnes innrømmer er like mye hans feil som jentenes. Det har med trening å gjøre.

Seks minutter før full tid ordnet Polina Gencheva tomålsledelse på 26-24. Men så ble det måltørke de luxe. Flint skåret først en gang, så en gang til, og det var fortsatt tre minutter igjen å spille. Da slo Polina til nok en gang, til 27-26, og det holdt helt inn, selv om muligheten var der for begge lag.

Etter fire kamper ligger Sandefjord på 3. plass, a poeng med nettopp Flint, med seks poeng. Neste oppgjør er mot Haslum/Bærum i Nadderud Arena torsdag i neste uke. Kanskje noen flere detaljer har kommet på plass til da?

Målskårere mot Flint 2: Tirill Jørstad Palm 8 (1), Polina Gencheva 5 (1), Stine Norén 4, Macedlen Bringaker 3, Thea Jørgensen 3, Vilde Brenne Solli 3, Olivia Haugland 1.